EU godkjenner: å publisere et meme kan føre til bøter

Internett, slik vi kjenner det i dag, kan endre seg dramatisk på grunn av EUs godkjenning av en kontroversiell lov om opphavsrett, hvor f.eks. å legge ut et meme kan føre til bøter.

Dette er en viktig presedens i internettalderen som kan markere en før og etter når det gjelder tilgang og formidling av informasjon og fremfor alt til ytringsfrihet for brukere siden det alvorlig truer friheten på nettet.

Klandre de mulige konsekvensene kommer fra godkjenningen av artiklene 11 og 13, den mest kontroversielle av Opphavsrett eller lov om opphavsrett, som er undertegnet med 438 stemmer for, selv om det foreløpig bare var i den første avstemningen.

Bilde - EU godkjenner: å publisere et meme kan føre til bøter

Farvel til meme

Det ser ut til at det vi lærte i juni sist ble bekreftet publisering av et meme vil være forbudt og vil ikke være muligDerfor kan brukere som gjør det bli bøtelagt, siden meme anses å være underlagt opphavsrett.

Hva er Internett “regel 34”?

Dette gjelder for publisering av nyhetsutdrag eller til og med bilder av noe innhold som er beskyttet av copyright. Noen av disse situasjonene ville bøtelagt fordi de ikke kunne deles på Internett de neste 20 årene.

Og noe annet, sosiale nettverk som Facebook-twitter og til og med aggregatorer må også ta spesiell forsiktighet fordi de også må kontrollere dette aspektet.

Bilde - EU godkjenner: å publisere et meme kan føre til bøter

Det vil si at det enkle faktum å ta et stykke tekst og et bilde, og det er det Facebook gjør, ikke vil kunne gjøre det heller, hvis du vil, må du betale et gebyr til skaperen av slikt innhold.

Hvorfor skulle du betale det gebyret hvis du ville legge ut innholdet? Vel, fordi det er beskyttet av copyright også. Dette er stort sett det samme som det som skjedde Google Nyheter i Spania, som måtte stenge for berømte AEDE-kanon.

Bilde - EU godkjenner: å publisere et meme kan føre til bøter

Definitivt veldig dårlige nyheter for brukere som ser hvordan deres Internett-rettigheter angående ytringsfrihet og gratis formidling av informasjon vil bli kuttet. Det er fortsatt en andre stemme der forskriften vil bli godkjent eller avvist endelig.

Hvis det første skjedde, EU godkjenner det, ting som å legge ut meme kan føre til bøterI tillegg vil nyhets- og sosiale mediesammenslagere måtte betale gebyrer for å publisere beskyttet innhold.

Tekstinger lastet ned fra Internett er ulovlige

Hva tror du det kan bli bøter for å publisere et meme og mer innhold?

Tabla de contenidos