Evolusjonen av iOS: En spasertur fra iOS 1 til iOS 9

Apple har kommet langt når det kommer til utvikling, oppgradering og følgelig utviklingen av iOS. Litt etter litt har det mobile operativsystemet til iPhone og iPad blitt transformert med nye funksjoner, funksjoner, egenskaper og fordeler til det har blitt historiens beste mobile operativsystem.

Det er mange operativsystemer som Apple fungerer på: iOS, watchOS, tvOS, macOS … Men ikke av denne grunn har den forsømt programvaren til smarttelefonene og nettbrettene gjennom hele utviklingen.

utvikling

Det er faktisk lite igjen for ankomsten av iOS 10, det nye operativsystemet for iPhone og iPad som som skal vises på WWDC juni 2016. Og som vi gjør hvert år, er det på tide å gjennomgå utviklingen som iOS har hatt gjennom historien.

Vil du vite hvilke forskjellige funksjoner som finnes i hver versjon? Vil du være med oss ​​på tur mellom alle versjoner av historien til iOS? ? La oss starte!

Evolusjonen til iOS

iPhone OS (iOS 1)

Det er riktig, Cupertino-selskapets første mobile operativsystem ble ikke kalt iOS 1, men iPhone OS. Naturligvis var det ganske grunnleggende programvare. For eksempel, hadde ikke en App Store eller flere berøringsbevegelser, ga heller ikke brukerne muligheten til å ta et skjermbilde. Men til tross for dette var det et system som for alltid vil endre livene våre.

1

iPhone OS 2 (iOS 2)

Den andre iterasjonen av Apples mobile operativsystem debuterte i 2008 og stabiliserte ganske godt iPhone-programvaren. App Store, Kontakter-app og vitenskapelig kalkulator introdusert. Husker du forresten hvor fryktelig YouTube-appikonet var den gang? ?

2

iOS 3

I 2009 slapp Apple iPhone OS 3, og versjon 3.2 ble omdøpt til iOS 3.2. Så uten tvil kan vi si at det var den viktigste oppdateringen i programvaren for smarttelefoner. iOS 3 innlemmet alle slags nyheter: Spotlight search, Copy and Paste-knapper, videoopptak, videoredigering, MMS-meldinger, stemmekommandoer, liggende modus og mange andre apper.

3

iOS 4

iOS 4 kom i midten av 2010, og brakte nye endringer på plattformen. De mest bemerkelsesverdige var kompatibilitet med bakgrunnsbilder og funksjonaliteten for åpne flere apper. I tillegg ga Apple noen animasjoner og overganger i designet.

4

iOS 5

Kanskje husker de fleste perfekt designet av iOS 5-brukergrensesnittet, siden var et av de mest populære mobile operativsystemene i Spania i løpet av 2011. Vet du hvor mange nye funksjoner den inkluderte? Opptil 200! iOS 5 tilbød a Varslingssenter, Siri, iMessage, iCloud, Game Center, Kiosk, Påminnelser, sosial integrasjon for Twitter, og den opprinnelige nettleserappen, Safari, ble betydelig forbedret.

5

iOS 6

Ankomsten av iOS 6 på iPhone og iPad brakte med seg veldig interessante nyheter som lanseringen av Apple Maps (da ganske dårlig), eller forbedringer i Siri (med mye mer presis informasjon). Den var også integrert Facebook ved siden av Twitter i systemet, veien Ikke forstyrr og personverninnstillinger. Merkelig (kanskje på grunn av ankomsten av Apple Maps) ble YouTube og Google Maps fjernet som native apps.

6

iOS 7

For første gang siden den offisielle lanseringen av det første iPhone OS, endret iOS 7 designen av brukergrensesnittet fullstendig takket være Jony Ives minimalistiske visjon: typografi, ikonografi og andre elementer i brukergrensesnittet. Men det er ikke det eneste som endret seg … I dag visning av varslingssenteret, forbedret App Switcher, AirDrop, Control Center og sakte film.

7

iOS 8

I midten av 2014 introduserte Apple iOS 8, en versjon med veldig interessante nyheter for eksempel widgets for varslingssenteret eller interaktive varsler. I tillegg er favorittkontakter, tastatur fra tredjepart, Reachability-funksjon og Continuity-verktøyet implementert.

8

iOS 9

Vi nådde 2015, og vi nådde den kontroversielle iOS 9. En av de viktigste funksjonene som ble integrert i iOS, uten tvil, er multitasking av iOS 9, som takket være Delet visning, skyv over og bilde-i-bilde lar oss åpne flere apper samtidig og se overlappende videoer. Hva annet er nytt? Siri proaktivitet, lav strømmodus, Night Shift-modus, ny App Switcher, 3D Touch …

9

En ting til … iOS 10

WWDC 13. juni 2016 er i ferd med å falle, og Apple vil offisielt presentere den nye iOS 10. For øyeblikket er det som vil være nytt ukjent, men det forventes at endringer vil bli implementert i Safari, Photos og iCloud. Vi vil være innstilt på alle ryktene og lekkasjene. Hva vil Apple overraske oss med denne gangen?Vi avventer spådommer i kommentarfeltet!

Hva er din versjon av iOS? Mine er iOS 7! ? Det var en før og etter i programvaren for Apple smarttelefoner og nettbrett når det gjelder estetikk og design. Visst hadde Steve Jobs blitt fascinert!