contadores Saltar al contenido

Facebook for iOS inkluderer en ny funksjon for de blinde

Facebook har introdusert et nytt tilgjengelighetsverktøy i sin iOS-applikasjon, spesialdesignet for alle blinde eller svaksynte, for å hjelpe deg med å identifisere bildene som er lagt ut på ditt sosiale nettverk. Funksjonen kalles “alternativ automatisk tekst”.

Alternativ AutoText, som fungerer gjennom VoiceOver, genererer en fotobeskrivelse takket være teknologi for objektgjenkjenning. Husk at folk som bruker VoiceOver tidligere bare kunne høre navnet på personen som delte bildet, etterfulgt av begrepet “foto” da de kom over et bilde på nyhetsveggen.

facebook-voiceover-ios

Takket være den nye funksjonen, muliggjort av fremskritt innen teknologi for objektgjenkjenning, kan du nå glede deg over en mye mer fullstendig beskrivelse. For eksempel, En bruker kan høre: “Bildet kan inneholde tre mennesker, smilende og utendørs.”

Facebook søker en mer tilkoblet og tilgjengelig verden for alle

Facebook sendte ut en uttalelse som uttrykker følgende: “Facebooks oppdrag er gjøre verden til et mer åpent og koblet sted. Dette betyr at vi ønsker at alle skal ha de samme mulighetene til å få kontakt med andre mennesker. Over hele verden er mer enn 39 millioner mennesker blinde og mer enn 246 millioner lider av alvorlige synsproblemer. “

For øyeblikket funksjonen testes bare på iOS-skjermer som er konfigurert på engelsk. Fra det sosiale nettverket forklarer de imidlertid at de jobber for å legge den nye teknologien til flere språk og flere plattformer. For å teste det, som MacRumors påpekte, er alt du trenger å gjøre aktiver VoiceOver fra vår elskede virtuelle assistent Siri som forteller ham å “aktivere VoiceOver”, eller manuelt ved å klikke på Innstillinger – Generelt – Tilgjengelighet – VoiceOver.

Det er ikke tvil at dette kan være begynnelsen på noe stort, av Facebook, for alle de menneskene som kan ha visse visuelle mangler og som liker å bruke det sosiale nettverket hver dag for å være i kontakt med sine venner og kjære. Forhåpentligvis kan vi se det i den spanske konfigurasjonen av iOS ganske snart.

Hva synes du om den nye funksjonen som Facebook har inkludert i iOS-applikasjonen? Tror du det kan være veldig nyttig for blinde?