contadores Skip to content

Facebook fungerer på en Virtual Reality-app for iOS

Det må erkjennes at Facebook aldri slutter å forbløffe oss. I slutten av august begynte han å teste sin virtuelle assistent “M” i Messenger-appen, og nå har det blitt kjent at Facebook jobber med en virtual reality-applikasjon for iOS-enheter.

På den andre siden, Apples interesse for virtual reality har blitt diskutert ved mer enn én anledning. Disse ryktene kommer hovedsakelig fra forskjellige patenter registrert av selskapet, men også gjennom det rare jobbtilbudet som noen antyder på fremtidsplanene de har i Cupertino.

Facebook fungerer i en virtual reality-applikasjon.

Bedrifter som Google eller Samsung har allerede begynt å stikke hodet inn i den virtuelle virkelighetens verden og andre som HTC begynner å ta sine første skritt i dette markedet. Så det er ikke rart at andre store selskaper som Facebook vil ha en bit av kaken også.

Facebook ønsker å bringe virtual reality til allmennheten

Et av de mest kjente selskapene i virtual reality-markedet er Oculus, hvis briller du sikkert har hørt om ved mer enn en anledning. Facebook kjøpte Oculus tidligere i fjor og det ser ut til at på kort sikt vil de første resultatene fra dette kjøpet begynne å se lyset.

Facebook fungerer i en virtual reality-applikasjon.

Mark Zuckerberg, president for Facebook, har allerede ved en eller annen anledning tidligere kommentert at han mener det virtual reality er neste trinn i utviklingen av personlig kommunikasjon. I tillegg legger han til at han forestiller seg en fremtid der du gjennom en Oculus Rift kan se et basketballkamp live eller til og med være i legen uten å måtte flytte fra stuen.

Faktisk, virtual reality er nært knyttet til spillindustrien, selv om arbeidet allerede begynner å utvide bruksområdene og bringe det nærmere allmennheten. På denne måten ville Facebook allerede jobbe med det med en ny applikasjon.

Facebooks virtual reality-app, i de tidlige stadiene av utviklingen

I følge en rapport publisert av The Wall Street Journal, er den nye virtual reality-Facebook-appen allerede i full utvikling. I den kommenterer de også det den ville ha støtte for 360 graders videoer og ville tillate å endre synspunktet fra selve videoen.

Facebook fungerer i en virtual reality-applikasjon.

Hvordan kan det være ellers, ville Facebook lage denne applikasjonen og tenke på de forskjellige mobilplattformene, hovedsakelig iOS og Android. Til slutt i rapporten påpeker de det utvikling er i de tidlige stadiene, og det er ukjent når den vil være tilgjengelig.