Facebook introduserer alternativet “Lagre” for å lese artikler senere

Den nye Facebook-funksjonen “Lagre” lar oss lagre elementer for senere visning

Hvis du har så mange venner på Facebook at du mer enn en gang har blitt overveldet av mengden av ting de har å fortelle, og du ikke har hatt tid til å lese dem alle, ikke bekymre deg, det kaliforniske selskapet gjør det enklere for deg fra nå av ved å introdusere en ny funksjon som heter “Lagre”, som du kan legge igjen artiklene, som du ikke kan lese i det øyeblikket, for å lese dem senere.

Gjennom sin offisielle blogg presenterte Facebook denne nye funksjonaliteten som du kan lagre blant annet lenker, steder eller filmer. Daniel Giambalvo, Software Engineer, forklarte det på denne måten i blogginnlegget:

“Hver dag finner folk alle slags interessante artikler på Facebook, men de har ikke tid til å se dem umiddelbart. Du kan nå lagre varene som er funnet på Facebook, slik at de kan vises senere når du har mer tid. Du kan lagre elementer som lenker, steder, filmer, TV og musikk. Bare du kan se varene du lagrer med mindre du velger å dele dem med vennene dine. ”

facebook-presenter-lagre-1

Som du ser på bildene, har vi dette nye alternativet tilgjengelig i rullegardinlisten for hver artikkel elementer som er lagret og praktisk organisert av kategorier, lagres i den nye delen som er tilgjengelig via fanen “Mer”. Derfra kan vi gå gjennom dem når vi vil og dele dem igjen med vennene våre, arkivere dem eller slette dem.

Denne nye Facebook-funksjonen vil konkurrere med dedikerte applikasjoner som Pocket eller Intapaper.

facebook-presenter-lagre-2

Hvis du av en eller annen grunn er så opptatt at du ikke kunne se de lagrede elementene, kan du roe ned, Facebook vil ta seg av å minne deg med jevnlige varsler om at du har noen lagrede elementer som du ikke har sett enda.

Dette trekket fra Menlo Park-selskapet ville komme innenfor din strategi for at brukeren skal forbli i søknaden din så lenge som mulig og konkurrere med andre selskaper som i utgangspunktet tilbyr samme tjeneste. I stedet for å bruke andre applikasjoner som Pocket eller Instapaper, mange brukere vil foretrekke å bo på Facebook og få tilgang til lagrede elementer fra ett sted.

facebook-presenterer-lagre

Vi må se den virkelige driften av denne nye funksjonen på daglig basis for å vite om den virkelig kan konkurrere med andre dedikerte applikasjoner, siden for eksempel innholdet i det som er lagret på Facebook, vil ikke være tilgjengelig offline eller tilby organisasjonsnivået som en applikasjon som Pinterest gir oss.

Som kollegene til 9to5Mac forteller oss, den nye funksjonen vil være tilgjengelig for alle iOS-, Android- og nettbrukere de kommende dagene.

Anser du en funksjon som denne er nødvendig i Facebook?