Facebook jobber på sin egen cryptocurrency for kjøp og betaling mellom brukere

Facebook utvikler en kryptovaluta, alternativ til Bitcoin eller Ethereum, men med et spesifikt mål: det vil tjene til å lage kjøp eller send betalinger blant brukere. En annen cryptocurrency enn den nåværende, noe som ville være verdt det vanlige betalingsmidlet.

På det tidspunktet prosjektet ble lekket som et cryptocurrency for WhatsApp, beregnet på overføringer mellom enkeltpersoner. Imidlertid den såkalte Prosjekt Libra Facebook vil gå lenger, og vil tillate shopping på det sosiale nettverket og i tredjeparts nettbutikker, lik PayPal.

Ut fra det som er lekket ut, ser det ut til at Facebook vil ta den tekniske driften av cryptocururrency, men vil gjøre endringer som tillater praktisk bruk på daglig basis. Cryptocururrency som Bitcoin eller Ethereum, for ikke å nevne Petro de Venezuela, har en veldig variabel verdi, som vil forhindre deg i å kjøpe med dem.

Løsningen er Facebook ville være lenkeverdi av din cryptocurrency med Amerikansk dollar, det som vil bli kalt “stablecoin”. Tilsynelatende ville han samle inn 1 milliard dollar for å støtte valutaen, med investorer av så stor vekt som Visa eller Mastercard.

Bilde - Facebook jobber på sin egen cryptocurrency for kjøp og betaling mellom brukere

Annonsens viktigste virksomhet er reklame, og etter krisen som led av mangelen på privatliv i 2018, kan det hende du leter etter en ny måte å tjene inntekter fra kjøp og betaling på nettet. Faktisk inkluderer de siste Instagram-nyhetene klesalg og donasjoner til frivillige organisasjoner.

Nåværende informasjon sier at Facebook allerede ville blitt det forhandlings med mange nettbutikker og finansieringsselskaper, og at det til og med vil gi brukerne en liten mengde av deres cryptocurrency når de utfører visse handlinger på det sosiale nettverket, for å gjøre det kjent.

Selv om Project Libra ikke ser ut som det vil komme ut snart, Facebook ville være veldig interessert i dette kryptovaluta til kjøp og betalinger på Internett, så jeg er sikker på at vi vil fortsette å høre fra henne de neste månedene.

Kroatisk, det katalanske alternativet til Bitcoin

Hva synes du om ideen om en Facebook cryptocurrency? Vil du bruke den i betalinger med andre mennesker og i nettkjøp?

Via: The Wall Street Journal