Facebook lagret hundrevis av millioner passord usikkert, ditt?

Facebook har kunngjort at det lagret hundrevis av millioner av passord uten kryptering, en praksis utrygg Det kunne ha satt et enormt antall brukere i fare, selv om selskapet ikke er klar over dette.

I følge Facebook ble problemet med usikker lagrede passord oppdaget i en internrevisjon i løpet av fortiden januar, en måned hvor de også hadde fått en personvernskandale.

Facebook du burde ikke ha lagret passord av regnskapet i a lesbart format, brukes i dag systemer som krypterer dem når de opprettes, og som sammenligner den krypterte versjonen med den som er lagt inn av brukeren når du logger på, for å bekrefte identiteten deres.

7 anbefalinger for å beskytte ditt privatliv på Internett

På denne måten ville det være umulig for en ansatt på Facebook å stjele passordene til de 2000 millioner medlemmene i det sosiale nettverket, bortsett fra de få personene som har tilgang til kryptering av passordene selv. Dessverre gikk noe galt i prosessen, og Facebook oppdaget a stort antall klartekst passord, som enhver arbeider kunne se.

Bilde - Facebook lagret hundrevis av millioner passord usikkert, ditt?

Ifølge selskapet har de berørte vært “hundrevis av millioner” av Facebook Lite-brukere, “titusenvis av millioner” av standardversjonen og bare “titusener” av Instagram-kontoer.

Facebook har ikke funnet bevis for at noen i selskapet har stjålet passordene, som ikke var tilgjengelige utenfra. Uansett, vil varsle alle berørte hver for seg, og har korrigert feilene som genererte denne usikre databasen.

Hvis du får et varsel fra Facebook angående din passord I disse dager er det helt sikkert fordi de er blant dem som lagres usikkert. Selv om selskapets sikkerhetspraksis lenge har vært i tvil, så all data vi har gitt til Facebook bør ikke anses som sikker.

Google Password Checkup, sjekk om passordet ditt er filtrert

Hva synes du om dette Facebook-problemet? Hvor alvorlig ser du at du lagrer passord uten kryptering, selv internt?