Facebook-problemer: Coca-Cola og andre annonsører blir boikott

Siden starten, Facebook Det har opplevd utallige kontroverser, men ingen som påvirket lønnsomheten så direkte som annonsører boikotter for å tillate hatefulle ytringer, en kampanje som merkevarer som Coca-Cola, Honda, Unilever, Viber og Mozilla har blitt med på.

Døden av George Floyd i hendene på politiet i USA har utløst en bølge av protester med mange forgreninger, og en av dem er boikotten av #StopHateforProfit (“Stop Profit Hate”) som spør merkevarer slutte å annonsere på Facebook i løpet av juli måned full.

Hva setter det i forholdene til Facebook?

Kampanjen ber Facebook om svært viktige endringer når det gjelder å moderere publikasjoner og grupper, fordi selv om apper som WhatsApp har redusert smaksprøver ved å begrense videresending, har tiltakene i det sosiale nettverket ikke vært like effektive.

De krever at de oppretter et avdeling for å bekjempe diskriminering, skjevhet og hat, som også er uavhengig revidert.

De vil utelate alt innholdet, selv i private grupper, om supremacistiske, antisemittiske eller paramilitære temaer.

Også eliminere politisk desinformasjon og moderate offentlige representanter eller valgkandidater når de etterlyser vold, noe som virker rettet mot president Donald Trump.

Facebook har alltid prøvd å holde seg så nøytral og ekvistent som mulig i politiske spørsmål, men denne boikotten kommer til å tvinge den til å ta kraftigere handlinger, som kan ha betydelige økonomiske kostnader.

De menneskelig tilbakeholdenhet betyr å ansette flere ansatte, men hvis flere annonsører forlater plattformen, vil problemet være alvorlig.

Blant merkene som ikke blir kunngjort i juli på Facebook, inkluderer disse:

  1. Coca-Cola Company (brus, juice, vann, te og andre drikkevarer).
  2. The North Face (sportsklær).
  3. Viber (meldingsapp).
  4. Unilever (flere merker av mat, personlig hygiene og rengjøring).
  5. Mozilla (nettleser).
  6. Honda (biler og motorsykler).
  7. Verizon (telekommunikasjon).

Den kanskje mest kjente er Unilever, men det er en gigant med mange merker med daglig konsum: Hellmanns, Ligeresa eller Calvé-majones, Frigo og Ben & Jerry’s iskrem, Axe og Rexona deodoranter …

Den mest radikale avgjørelsen er tatt Coca-Cola, som ikke vil bli annonsert på noe sosialt nettverk på minst 30 dager.

I løpet av denne tiden vil den analysere situasjonen og be om endringene den anser som nødvendige for å samarbeide med dem i fremtiden.

De Facebooks enorme avkastning kommer fra annonserOg denne boikotten kan bli et veldig alvorlig problem hvis den fortsetter å vokse.

Løsningene virker ikke enkle, og bortsett fra mulig avvisning av den mer konservative offentligheten, vil de øke kostnadene for å moderere publikasjonene.

I alle fall er det tydelig at Facebook har blitt sterkt politisert og polarisert, med stadig mer omstridt innhold, så #StopHateforProfit-påstandene er forståelige.

Faktisk har YouTube fjernet konspiranoide eller hatefulle videoer, ettersom annonsører var bekymret for kvaliteten på innholdet deres meldinger dukket opp ved siden av.

Han Boikott av annonsører til Facebook er en stor utfordring for Facebook, som vil kreve å finne en delikat balanse mellom ytringsfrihet og regler for sameksistens, i tillegg til vanskeligheten med å kontrollere publikasjonene som genererer mer enn 2,5 milliarder mennesker.

Slik rapporterer du et Facebook-innlegg