contadores Saltar al contenido

Facebook vil slutte å samle inn data via WhatsApp i Storbritannia

Facebook begynte å samle inn data fra WhatsApp til tross for at de uttalte at de ikke ville ha innvirkning på brukernes personvern etter å ha kjøpt applikasjonen.

Nå, måneder senere, Facebook vil slutte å samle inn data via WhatsApp i Storbritannia. Den britiske regjeringen sendte advarsler til Facebook med påstand om at de bryter loven.

“Facebook har avtalt å stoppe innsamlingen av brukerdata om WhatsApp i Storbritannia som et resultat av en meningsmåling fra kommisjonærens informasjonskontor.”

Elizabeth Denham, medlem av kommisjonærens informasjonskontor, nevnte:

“Vi har varslet Facebook, og vi er glade for at de har blitt enige om å slutte å samle informasjon fra WhatsApp-brukere i Storbritannia for å forbedre produkter og reklame.”

Men Storbritannia er ikke det eneste stedet der Facebooks handlinger blir lovlig utfordret … Det samme er tilfelle i Tyskland., godtar selskapet å stoppe innsamlingen av WhatsApp-data.

WhatsApp

I mellomtiden, undersøkelser begynner i Italia og Frankrike om denne Facebook datainnsamlingen. Vi får se hva som skjer her, i Spania og i resten av de spansktalende landene.

WhatsApp-grunnlegger Jan Koum sa at selskapet er enig i å vite så lite som mulig om brukerne, og det er grunnen til at appen og dens meldinger de er beskyttet med ende-til-ende-kryptering.

Hva synes du om denne Facebook- og WhatsApp-markedsføringsstrategien? Synes du det er lovlig å samle inn data fra brukerne dine til din egen fordel?

Kilde | 9to5Mac