contadores Saltar al contenido

Facebook vil tilby en Chatbots-tjeneste til sine brukere

Facebook har til hensikt å tilby utviklere verktøy for chatbot kundeservice og live chat APIer, ifølge visse kilder som har snakket med noen medier. Og alt dette mens det sosiale nettverket kunngjør nyheter i verktøyet for streaming av video.

Selskapet vil debutere de nye funksjonene på Facebooks F8-konferanse neste uke, etter å ha jobbet med en rekke institusjoner til støtte for chatbot. Facebooks intensjoner er de av koble brukere med selskaper gjennom sin uavhengige direktemeldingsapplikasjon.

facebook-chatbots

Det nye programmet vil koble disse virksomhetene med Facebook-godkjente chatbot-utviklere, så i stedet for å måtte fokusere sin innsats på å utvikle komplekse automatiserte responssystemer, vil selskaper kunne fokusere på kundene sine, mens utviklerne gjør alt arbeidet med å lage programvaren for denne typen chat. TechCrunch-gutta hadde tilgang til en presentasjon av Facebook som beskriver noen av funksjonene som automatiske svar kan ha.

Fremtiden til kundeservice kan gå gjennom roboter

Denne presentasjonen beskrev hvordan chatbot kan fungere utover den enkle teksten, å kunne svare med det som kalles “strukturerte meldinger.” Disse inkluderer en tittel, et bilde, en beskrivelse, en URL og en oppfordring til handling, for eksempel å besøke et nettsted, se på en e-handelsordre eller gjøre en restaurantbestilling.

For ytterligere å fremme universaliteten til Messenger, jobber selskapet også med noen plugins for applikasjonen som kan installeres på kontaktsiden på en webside. Tanken med Facebook er at dette verktøyet endelig har preferanse framfor å ringe eller sende e-post å stille spørsmål, knytte dem direkte til Messenger-appen på iOS eller på nettet.

facebook-chatbots-2

Det er veldig tydelig at introduksjonen av chatbots i de mest populære meldingsapplikasjonene det blir en vanlig ting, med plattformer som Kik og Skype som legger til botfunksjoner for å gi brukerne informasjon om været, underholdning eller nyheter fra hele verden. Det må huskes, som påpekt av MacRumors, at Facebook lanserte en flyinformasjonsbot, med et begrenset omfang fokusert på KLM Royal Dutch Airlines og gir brukerne muligheten til å kjøpe billetter, boardingtid, og registrering av informasjon direkte fra Messenger.

Vi må følge med på å se hvordan bruken av roboter går fremover i denne typen applikasjoner, og om de virkelig kan bli så nyttige som de vil at vi skal se.