free estadisticas Saltar al contenido

Fairphone 3 kan nå kjøpes med / e / OS, Open Source og privat versjon av Android uten dens tjenester og applikasjoner

abril 29, 2020

For mange år siden var de ansvarlige for prosjektet Fairphone De er opptatt av en enestående tilnærming til teknologi. Ett der innsatsen var å oppnå lage en "konfliktfri" mobil, mer respekt for produksjonsprosessen og der det var et mål å gjøre en enhet mer bærekraftig og som lyste for transparens gjennom hele livssyklusen.

Den siste av disse modellene er Fairphone 3, som har vært tilgjengelig i noen måneder, men nå vises med et nytt alternativ: det å skaffe den med operativsystemet. / e / OS, en versjon hentet fra LineageOS som dispenserer for Googles tjenester og applikasjoner og at det gir utfordringene med å tilby en mobiltelefon som beskytter personvernet vårt mer enn noen gang.

Reparerbar og bærekraftig maksimalt

Den originale Fairphone 2013 ble fulgt i 2015 av Fairphone 2, hvoretter det var en litt lengre parentes. Fairphone 3 skulle ankomme fire år senere, i august 2019.

Fairphone3 2

Disse mobilene vinner ingen spesiell kamp. De er ikke de kraftigste eller de beste kameraene har. De er ikke spesielt billige heller, men foran alle de seksjonene er det andre der de er mye bedre enn konkurrentene.

For eksempel brukerstyring over maskinvare: dette er enheter med enestående reparasjonsevne – i iFixit gir de det 10 av 10 – der vi kan glede oss over et utskiftbart batteri – noe alle produsenter har sluttet å gjøre i årevis – men som vi også kan erstatte enkelt mye sjeldnere komponenter som skjerm, kameramodul eller høyttaleren.

Mobilen ble solgt med Android forhåndsinstallert, men skaperne gjorde det klart fra den første modellen bootloader er ulåst, noe som betyr at det er mulig å installere andre mobile operativsystemer med letthet.

/ E / er født, et AOSP-basert operativsystem uten Google-apper og kompatibelt med OnePlus, Motorola, Samsung og Xiaomi

Det er nettopp der en nyhet som selskapet har kunngjort for disse mobilene kommer inn, og som består av for å kunne kjøpe dem med / e / OS-operativsystemet, et unikt alternativ til Android.

Hva er / e / OS?

den operativsystem / e / OS Det er basert på LineageOS, som så mange av dere vil vite er et prosjekt som oppsto i sin tur som et resultat av CyanogenMod. Denne utviklingen er skapt av Gaël Duval, en fransk utvikler som er kjent i Linux-verden for å være skaper av Mandrake-distribusjonen for mange år siden (som senere ble omdøpt til Mandriva).

Fairp

Den grunnleggende forskjellen på / e / OS med LineageOS er det inkluderer ikke Google-tjenester eller applikasjoner, noe som for eksempel har vært et tvungent alternativ i flere måneder på Huawei-terminaler. I / e / OS velger de nøyaktig å gjøre uten disse tjenestene og applikasjonene for å "frigjøre" brukere fra kritikk som datainnsamlingen som Google gjør når de bruker sine tjenester og applikasjoner.

LineageOS og evig ungdoms mirakel: det er slik Android 9.0 Pie-smarttelefoner fra 5 år siden liker

Derfor er dette en enda mer ambisiøs versjon av denne forpliktelsen til personvern for Fairphones. Fairphone 3 med / e / OS kan kjøpes gjennom det offisielle nettstedet for 479,90 euro.

Spor | EngadgetMer informasjon | Fairphone

del
   
         Fairphone 3 kan nå kjøpes med / e / OS, Open Source og privat versjon av Android uten dens tjenester og applikasjoner