free estadisticas Saltar al contenido

Fjernarbeid: anbefalinger for effektiv implementering

marzo 18, 2020

På grunn av antall smittede, og at mange selskaper har tatt beslutningen om å la samarbeidspartnerne sine utføre eksternt arbeid. Det er nødvendig å være tydelig på hva dette innebærer, for at dette fjernarbeidet skal være virkelig effektivt.

Telekommunikasjon bringer flere utfordringer å være klar over. Det innebærer å koordinere med direkte ledelse anbefalingene og elementene du må vurdere i en strukturert plan som sikrer og opprettholder kvaliteten på den engasjerte tjenesten til arbeidet.

Det bør også analyseres, med hvilke tekniske redskaper (datamaskin, mikrofon og telefon) vi har for å gjennomføre planen, hvilke som mangler og hvordan vi kan skaffe dem. En enkelt informasjonskanal er også viktig for å aktivere eller deaktivere denne planen, enten i form (e-post, hangout, chat) eller i hvem som er myndigheten som er tildelt for å utføre denne handlingen.

Åpenhet, tillit og selvorganisering er avgjørende elementer som gjør at vi kan levere plass og verktøy som er nødvendige for å gjøre hjemmefra, på dette tidspunktet som er så spesielt for landet, til en suksess.

Eksternt arbeid, selv om det ofte er viktig å sikre arbeidsteamets helse, må ha veldig strenge standarder som ikke innebærer manglende etterlevelse. Vi må vurdere det mange selskaper anerkjenner ikke telearbeid som metodikk; andre er veldig unge, uerfarne og andre mindre teknologiske, så manualen må lages for hver institusjon.

Her er noen viktige anbefalinger for implementering av en leksualhåndbok:

  • For å avansere på en god måte, Offisiell informasjon om hvorvidt en dag fjernarbeid eller ansikt-til-ansikt-arbeid skal kanaliseres gjennom lederen av selskapet. Offisielle kommunikasjonskanaler, for eksempel e-post eller andre, må defineres. Arbeidsplaner opprettholdes, og derfor må oppdrag og leveranser fullføres innen den tidsrammen.
  • En god måte å starte dagen på er holde synkroniseringsmøter, ideelt mellom 09:00 og 09:30 og 15:30 til 16:00. Med dette kan du gjennomgå fremdrifts-, ventende og leveringsdatoer. Hvis mulig, bør avtaler opprettes i kalenderen med alternativet "videokonferanse".
  • Informasjon skal alltid deles med andre teammedlemmer gjennom synkronisering av oppgaver med verktøy som Trello. All kommunikasjon mellom utstyret må være ledsaget av en god mikrofon eller en telefon som tillater riktig kommunikasjon.
  • Oppretthold empati. Du må alltid bekymre deg for hvordan partneren din er.
  • den kommunikasjonsnivåene skal også være optimale med kundene, som ikke kan utelates fra denne strategien gjennom periodiske synkroniseringer og rettidig informasjon.
  • Hva om jeg ikke klarer å levere en oppgave? Det er best å varsle så snart som mulig, først til teamet for å vurdere om noen andre kan løse det, og deretter til klienten som informerer om en ny frist.

Åpenhet, tillit og selvorganisering er avgjørende elementer som gjør at vi kan levere plass og verktøy som er nødvendige for å gjøre hjemmefra, på dette tidspunktet som er så spesielt for landet, til en suksess.

Gjestekolumnist: Ariel Jeria, daglig leder for Digital Puzzle.

. (tagsToTranslate) coronavirus (t) covid-19 (t) arbeid (t) nyheter (t) artikler