Flere iOS- og Android-spill til salgs enn for bærbare konsoller

Trenden som har sett bærbare spillforandringer skiftes sterkt mot enheter som Apples iPhone fortsetter raskt, ifølge en ny rapport. Inntektene fra spill for iOS og Android er tre ganger større enn inntektene fra spill for bærbare konsoller.

iOS og Android selger flere spill enn dedikerte bærbare konsoller

I første kvartal 2013 økte omsetningen fra iOS-spill betydelig, mens inntektene fra Nintendo og Sony håndholdte konsoller falt på grunn av sesongeffekter, ifølge en studie av IDC og Annie App. Studieresultatene inkluderer ikke annonseinntekter.

Apples iOS ledet de samlede spillinntektene i kvartalet, og overgår Googles Android når det gjelder totale inntekter. Google Play Store fortsatte imidlertid å se inntektene vokse, og Google Play forventes å overhale dataspill når det gjelder inntektsgenerering en gang i andre kvartal.

Denne studien viser at spill fortsatt er grunnlaget for app-butikker. Både i App Store og på Google Play, spill sto for omtrent 40% av alle nedlastinger, litt mer enn i forrige kvartal. Rapporten indikerer at spill utgjør omtrent 70% av applikasjonene i App Store og mer enn 80% av dem på Google Play.

gratis-spill-ios-slett

Resultatene fra studien fremhever økende betydning av mobile enheter i spillsegmentet, en trend som har tradisjonelle spillselskaper som sliter med å tilpasse seg. Fremveksten av Apples iPhone i spillverdenen vakte en eksodus av uformelle spillere fra det dedikerte markedet for bærbare konsoller, spillere som finner ut at de med en enhet både kan spille spill og oppfylle deres kommunikasjonsbehov.

Som svar på denne trenden har de to bærbare spillgigantene, Nintendo og Sony, sett etter å redesigne systemene sine for å gjøre dem mer attraktive. Sony har nettopp kuttet prisen på PlayStation Vita, i håp om å tiltrekke seg flere kjøpere i sitt hjemland Japan. Elektronikkgiganten ba også PS Vita-utviklere og tilbød dem gratis utviklingsverktøy.

Nintendo har klart seg noe bedre i det bærbare konsollsegmentet etter å ha senket prisen på sin 3DS. Flyttingen til enheter som Apples iPad har imidlertid utgjort et problem for selskapets nye skrivebordskonsoll, Wii U. Som svar, som de forklarer på AppleInsider, prøver de å lokke utviklere i håp få dem til å portere sine viktigste spill fra mobile enheter til Wii U.

Hva tror du? Spiller du mye på iPad eller iPhone?

Del denne artikkelen med vennene dine på de viktigste sosiale nettverkene med knappene du finner på begynnelsen av den. Mange takk!