Forholdet mellom Google og Apple forbedres

Google og Apple er to av de største teknologiselskapene i verden, det er det ingen tvil om. Disse to selskapene samarbeidet inntil nylig med hverandre for å tilby bedre tjenester til alle brukere, men da lanserte Google sitt eget mobile operativsystem og krig brøt ut.

Krigen mellom de to forsterket seg da Apple bestemte seg for at den i iOS 6 ikke ville inkludere standard Google-kartene på enhetene sine, og valgte å lage sin egen karttjeneste. I tillegg til kartene ga Apple også opp enhetene sine for å inkludere den forhåndsinstallerte YouTube-appen.

Til tross for alle disse tvistene, det ser ut til at den kalde krigen mellom Apple og Google begynner å fryse ut.

Google ser ut til å foretrekke å komme sammen med Apple

Eric Schmidt, administrerende direktør for søkegiganten, fortalte en gruppe journalister for noen dager siden på den årlige Allen & Co.-konferansen som ble holdt i Sun Valley, Idaho, at selskaper kommer bedre sammen etter å ha kranglet om mobil iPhone-programvare i fjor. Schmidt, som forlot Apple-styret i 2009, sa han at han hadde det “Mye respekt for Apple”.

Tilsynelatende, rett etter disse ordene, gikk Apple-administrerende direktør Tim Cook forbi, og fikk Nikesh Arora, Googles hovedbedriftssjef, til å snu og kjefte på ham: “Tim, alle her vil ta bildet ditt!”Så sluttet Cook uten å si noe og la dem ta bilder av ham. På den tiden la Schmidt til:

“Vi får Tim til å smile, det er alltid bra.”

Som du ser, ser det ut til at forholdet har blitt bedre mellom begge selskaper, i det minste overfor befolkningen.

eric_schmidt1

Som forklart i Bloomberg, har Google og Apple blitt vekstkonkurranser de siste årene ettersom produktene deres i økende grad konkurrerer på områder som datamaskiner, smarttelefoner og online tjenester. Googles Android-operativsystem, som selskapet tilbyr gratis til smarttelefonprodusenter, kommandoer nå mer enn 70% av det globale smarttelefonmarkedet, mens iOS får mindre enn 20%, alt dette i henhold til tall levert av IDC.

I Schmidts ord:

”Vi er nesten i konstante diskusjoner, og driver kontinuerlig med en lang liste over pågående problemer. Vi er to forskjellige selskaper, stolte og veldrevne. ”

Det er klart at selv om forholdet er noe mer hjertelig, vil tvistene fortsette på høyeste nivå. Slik skal det være mellom to rivaliserende selskaper. Som du kan se?