contadores Skip to content

Forskjeller mellom Galaxy Tab S og Galaxy Tab Pro: Hvilken skal jeg velge?

På mindre enn ett år har Samsung lansert veldig like nettbrett, men med noen forskjeller

Samsung er et av merkene som har flere nettbrettmodeller på markedet. Har nesten et nettbrett for hvert av segmentene der du kan komme til å konkurrere. Den har lansert små, mellomstore og store størrelser, og derfra å velge.

Poenget er det på mindre enn ett år har han bestemt seg for å fornye nettbrettet Den vil konkurrere i mellomstore størrelser (som for andre ville være den store siden de ennå ikke har gitt ut nettbrett på mer enn 10 tommer) av high-end med en noe forbedret modell: Galaxy Tab S og Tab Pro.

Begge er tilgjengelige i markedet, så det kan være forvirrende, siden hvis noen vil kjøpe en av dem, vil de gjøre det de kan se ut til å være de samme. Av den grunn vil vi se hvordan hver av dem er forskjellige.

forskjeller-galaxy-tab-s-galaxy-tab-pro-1

De ser like ut, men det er de ikke

Det første du ser på er det fysiske aspektet av nettbrettet, og begge ser like ut. En ressurs å hjelpe oss med å fortelle dem fra hverandre er baksiden: Tab S har den prikkete ryggen som Galaxy S5, mens Galaxy Tab Pro imiterer huden som Note 3.

En annen designfunksjon som kan få oss til å differensiere dem, er at Galaxy Tab S har hovedknappen noe annerledes enn Tab Pro, siden den har en innebygd fingeravtrykksleser.

galakse-fane-forskjeller-galakse-tab-pro-2

En skjerm som lever opp til forventningene

Bare 0,4 tommer er det som skiller skjermen fra Galaxy Tab S til Tab Pro, en ubetydelig størrelsesforskjell som nesten er ubetydelig.

Det som ikke merkes av det menneskelige øyet heller, men vi kan se det i de tekniske spesifikasjonene, er forskjellen i kvaliteten på skjermen. Vet ikke hvorfor, men Samsung har montert en litt dårligere skjerm på det nyeste nettbrettet enn forgjengeren: panelet til Galaxy Tab S er en Super AMOLED med en tetthet på 288 piksler per linje, og forgjengeren, Tab Pro, har et Quad HD-skjerm med 299 piksler per linje.

galakse-fane-forskjeller-galakse-tab-pro-3

Litt større, men tynnere

Dette er et av aspektene som kan tiltrekke mest oppmerksomhet, siden det koreanske merket har lansert et nettbrett litt større, men merkbart tynnere. Det som er sant er at begge har praktisk talt samme vekt, siden det bare er en forskjell på 4 gram mellom dem.

Det er ikke slik at det er stor forskjell mellom dimensjonene til Galaxy Tab S (24,73 × 17,73 cm) og Tab Pro (24,31 × 17,14 cm), men det bemerkes at den første av dem den er mye mindre tykk, nøyaktig 6,6 mm mot 7,3 i andre.

galakse-fane-forskjeller-galakse-tab-pro-4

Å være nyere må ha en viss fordel

Det er klart teknologien går i frenetisk tempo, og det å være oppdatert blir nærmest et umulig oppdrag. Derfor, selvfølgelig, de nye enhetene har en tendens til å ha bedre tekniske egenskaper enn de forrige.

Noe som dette har skjedd med Galaxy Tab S, som er den siste nettbrettmodellen som Samsung har gitt ut. Selv om den har montert samme prosessor som Galaxy Tab Pro, en Exynos 5 Octa 5420 ved 1,9 GHz, har den allerede mer RAM-minne, siden de har montert en 3Gb sammenlignet med 2 GB som Tab Pro har. , Den kommer allerede fra fabrikken med versjon 4.4.2 av Android-operativsystemet og det er ikke nødvendig å oppdatere den.

forskjeller-galakse-tab-s-galakse-tab-pro-5

Internt minne med mulighet for å øke det eksternt

Samsung har ønsket at de to nettbrettene skal ha den samme interne lagringskapasiteten, altså begge har 32 GB. Det som vil skille dem vil være kapasiteten til de eksterne minnekortene som vi kan introdusere.

Galaxy Tab Pro er kompatibel med microSD-minnekort opp til 64 GB, og Galaxy Tab S er allerede økt i kapasitet til les microSD-minner opp til 128 GB.

galakse-fane-forskjeller-galakse-tab-pro-6

Kamerapiksler beholdes, men forbedringer legges til

Ved første øyekast ser kameraene på de to nettbrettene like ut; de har begge to 8 megapiksler på hovedkameraet og 2 megapiksler på videregående skole. Det som skjer er at det koreanske merket har introdusert visse forbedringer i kameraet til Galaxy Tab S.

I tillegg til detektering av ansikts- og smilestabilisator, Samsung har lagt til muligheten for å ta bilder med begge kameraene på samme tid, som allerede kan gjøres med Galaxy S4, og å kunne lage panoramautsikt med hovedkameraet.

galakse-fane-forskjeller-galakse-tab-pro-7

Batterilevetiden er ennå ikke testet uavhengig

Vi er vant til at det fra tid til annen måler noen analyseselskaper, uavhengig av merkevaren, hva batterilevetiden til enhetene virkelig varer. Vi vil på en sertifisert måte er det ikke helt kjent hvor lenge batteriene kan vare av begge tabletter.

Du må bli styrt av hva produsenten merker og av milliampene de har, siden det antas at hvis du har mer, vil batteriet vare lenger. I denne forbindelse antas det å ta hensyn til de tekniske spesifikasjonene til begge Galaxy Tab Pro-batteri skal vare lenger enn Galaxy Tab S, siden den første har 8220 mAh mot 7900 mAh av den andre.

forskjeller-galaxy-tab-s-galaxy-tab-pro-8

Galaxy Tab S eller Galaxy Tab Pro … Hvilken skal jeg velge?

Som vi ser, er det flere detaljer som skiller begge deler, men heller ikke gjør dem for forskjellige til å automatisk kaste den eldste modellen. Det er tydelig at Galaxy Tab S er noe bedre enn Galaxy Tab Pro, siden det er et nyere nettbrett. Men Tab Pro trenger ikke å skamme seg heller, siden den for eksempel har bedre skjermkvalitet.

forskjeller-galaxy-tab-s-galaxy-tab-pro-9

Det som kan få deg til å bestemme deg for det ene eller det andre er pris, siden Galaxy Tab Pro vil være billigere enn Tab S bare for å være en eldre modell. Så det er på tide å vurdere om prisforskjellen mellom de to er verdt å satse på det ene eller det andre