Hvorfor du ikke bør installere iOS 13 og iPadOS betas ennå

Første inntrykk av iOS 13 og iPadOS etter en uke som testet den første betaen

For bare syv dager siden Apple introduserte nye versjoner av operativsystemene sine ved den første grunntonen til WWDC 19. Det er en av de viktigste begivenhetene i året, og Apple skuffet ikke, iOS 13, iPadOS, watchOS 6 og macOS Catalina kommer full av nyheter som sikkert alle vil prøve.

På slutten av grunntonen ga Apple ut de første betasystemene for sine systemer og Som en god rastløs fan av at jeg er, installerte jeg betaen til iOS 13 på min iPhone og den av iPadOS på min iPad. Det er relativt enkelt å gjøre, selv om det ikke er så enkelt som før. Nå som jeg har brukt en uke med iOS 13 installert på iPhone og med iPadOS på iPad, er dette inntrykkene mine av de neste oppdateringene som kommer til enhetene dine.

Første trinn og generelle inntrykk av iOS 13

Trolig er ditt førsteinntrykk av iOS 13 veldig likt mitt, etter at du har ventet på at installasjonen skal fullføre iPhone-en din vil starte, og når du ser den vil du tenke, er det gjort? Det er ikke noe nytt og så går du raskt over i mørk modus.

Dermed inkluderer ikke iOS 13 større designendringer, sannsynligvis fordi du ikke trenger dem, men forbedringene vil bli lagt merke til fra dag til dag. Noe annerledes enn hva som skjer med iPadOS, der startskjermen har endret seg litt og det er noe som blir satt pris på så snart du installerer iPadOS.

Etter 7 dagers testing av iOS 13 kan jeg forsikre at det er det en veldig stabil versjon for å være en første beta, i det minste på iPhone X. Det stemmer at det kan se ut som bruker litt mer batteri enn iOS 12, men det er noe som vil bli justert med bestått av oppdateringene som vil komme gjennom hele sommeren. Når det gjelder iPadOS viser litt mer at det er en betaselv om ytelsen fortsatt er god.

Nye funksjoner på iOS 13 og iPadOS som jeg elsker

Dette er en kort gjennomgang av de nye funksjonene til iOS 13 og iPadOS som etter min mening vil gjøre de nåværende enhetene dine bedre Om noen måneder.

Velg Wi-Fi-nettverk eller Bluetooth-enhet fra Kontrollsenter

Noe som brukere har spurt om lenge, iOS 13 Control Center er kraftigere enn noen gang og det gjør at vi kan gjøre mer enn å koble til eller koble fra Wi-Fi eller Bluetooth. Hvis vi fortsetter å trykke på tilkoblingsboksen, vil den utvide seg, og hvis vi holder noen av de to ikonene trykket, Wi-Fi eller Bluetooth, vil nye alternativer åpne.

Herfra kan vi bytt Wi-Fi-nettverk eller Bluetooth-enhet som vi er koblet til eller direkte tilgang til innstillingene. En etterlengtet funksjon som vil spare oss for mye tid på en daglig basis.

Filbehandler

Files-appen blir endelig en ekte filbehandling på enhetene våre med iOS 13 og iPadOS. Nå kan vi det koble til et SD-kort eller USB-minne og få tilgang til alle filene, ikke bare bildene, kopier og rediger dem og lagre dem igjen.

I tillegg har vi også muligheten til å lage mapper i minnet på iPhone eller iPad, noe som bringer disse to systemene litt nærmere macOS.

Veldig nyttig de nye multitasking-alternativene til iPadOS

En av de store forbedringene av iPadOS er styring av multitasking, å gjøre to eller flere ting på en gang er en virkelig glede med iPadOS. IPadens flervindu-system i iOS 12 var imidlertid veldig bra, i hvert fall i konsept Med forbedringene som iPadOS inkluderer, vil produktiviteten din øke eksponensielt.

Med iPadOS nå kan du ha åpen to visninger av den samme appenDet vil si to orddokumenter, to PDF-filer som du har i Files-appen eller en annen nedlastet app. Dette er et kjempesteg som gjør iPad til et mye mer profesjonelt verktøy.

På den annen side har Apple også forbedret sin Slide Over-funksjon, den typen “flytende” app som vi kan ha sammen med to andre åpne apper. Slide Over har nå sin egen multitasking slik at vi kan bytte mellom de nyeste appene veldig enkelt.

Mørk modus er dynamisk og fungerer bra

Apple har tatt lang tid å inkludere en mørk modus, men måten å implementere den på har vært virkelig vellykket. Det handler ikke bare om å endre grensesnittet til alt mørkt, Apple har opprettet en smart måte at du kan programmere for å endre seg selv og som “retusjerer” tapetet vårt for å tilpasse oss denne mørke modusen.

I tillegg kommer iOS 13 og iPadOS med 8 nye bakgrunnsbilder i par av to, en for normal modus og en som automatisk slås på når du bytter til mørk modus. Det er fremdeles detaljer å polere, for eksempel blir mappene mørkere når de vil, men det er utvilsomt en av de gode nyhetene med de nye oppdateringene.

Face ID er raskere

Apple skryt knapt om det, men det er det noe som viser når du låser opp iPhone for første gang. Face ID er raskere enn før, og det beste av alt er at det ikke slutter å få en ny iPhone eller iPad, bare med en oppdatering får du den. Face ID var allerede en ganske rask metode, men med IOS 13 og iPad OS vil den være opptil 30% mer.

Ny volumindikator

En annen av de nyhetene som vi hadde spurt om i årevis, Apple har ikke navngitt den i hovednoten, men det er utvilsomt una forbedring både estetisk og praktisk. Nå vil denne indikatoren vises på siden av skjermen, og den er følbar, vi kan justere den ved å berøre og skyve på den.

Forbedringer av foto- og videoredigering

Til nå, for å forbedre et bilde eller en video laget med iPhone, brukte jeg alltid tredjepartsapplikasjoner, men med iOS 13 og iPadOS trenger du kanskje ikke å gjøre det igjen.

De nye operativsystemene inkluderer en virkelig komplett ny redaktør med mange parametere som vi kan kontrollere. Spesielt når det kommer til videoen er den ganske spektakulær å kunne berøre mange farger, lysstyrke og detaljer på selve videoen. I tillegg til mulighetene for å rette eller klippe bare et område av den innspilte videoen.

Det jeg likte minst

Ikke alt kan være bra, og mindre i en første beta hvor det fremdeles er ting som du sikkert kan berøre.

Nye delingsmenyer

Jeg liker omdesignet som de har gitt til disse menyene, men nå er de for lange. Før alternativene dukket opp i en slags horisontal bjelke, vises de vertikalt, og listen kan være ganske lang.

Du må venne deg til den nye Bilder-appen

Omdesignen til Bilder-appen er velkommen, men du må venne deg til den. Det er sant, det nå er det mye mer visuelt, og det er ikke bare en mosaikk av bildermen likevel det er noen detaljer å polere, som knappene som er noe skjult, selv om det med betas bortgang vil forbedre seg.

3D Touch er lite verdt

Helt sikkert Apple har drept 3D TouchNå kan enhver enhet med iOS 13 eller iPadOS få tilgang til 3D Touch-menyene ganske enkelt ved å trykke og holde på skjermen. Dette betyr at Apple kommer til å eliminere 3D Touch, siden selv i enheter med denne teknologien ikke lenger er det nødvendig.

Musholder er anekdotisk

Det var en av de mest spennende ryktene og ble til slutt virkelighet, både iOS 13 og iPadOS er imidlertid kompatible med en mus Det er ikke noe du skal bruke. Det er et tilgjengelighetsalternativ veldig fokusert på mennesker som ikke kan bruke en berøringsskjerm, egentlig ved å bruke en mus på iPad finner du ikke den ønskede presisjonen, Foretrekker Apple fremdeles Apple blyant for det.

Problemer med den første betaen av iOS 13

Som vanlig i en første betaversjon har vi det noen typiske feil, men ikke noe alvorlig som et par oppdateringer ikke løser.

Eventuell omstart

Det er innenfor normalitet, men etter mange år med testing av betas, er dette en av de mest stabile versjonene av et første operativsystem. I løpet av denne uken vil jeg ha kommet over to eller tre starter på nytt på iPhone og iPad, ingenting seriøst. Noen app kommer ut på egenhånd fra tid til annen, men det er ikke det vanlige.

WhatsApp med iOS 13

Et av hovedspørsmålene hver gang noen ønsker å installere et korn er: fungerer WhatsApp? Svaret er ja, WhatsApp fungerer med betaen til iOS 13men noen ganger varsler dupliseres, eller forhåndsvisning blir ikke lest riktig. Dette er noe mer alvorlig for de av oss som har Apple Watch, men det vil sikkert bli korrigert i en fremtidig WhatsApp-oppdatering.

Apper med problemer

Hver gang en beta av et nytt operativsystem vises, har vi en tendens til å ha problemer med noen applikasjoner. Med iOS 13 skjer det noe lignende, men i mye mindre skala. Av alle appene som jeg har installert på iPhone og iPad, er dette de som ikke åpnes på iOS 13 og iPadOS: EVO bank, Geekbench, IKEA steder og måle kart, med resten har jeg ikke hatt noe problem.

Dette har vært de første inntrykkene våre på iOS 13 og iPadOS på bare en uke, det handler om to systemer modnes nok til å være i beta men selv om hvem som helst kan installere dem på enhetene sine, tror jeg ikke det er en anbefalt beta. Vent bedre på den offentlige versjonen av iOS 13 og iPadOS som Apple lanserer om noen uker.

Det er riktig at det kan se ut som om iOS 13 er ganske kontinuerlig, men det inkluderer mange små forbedringer som du vil elske. For sin del er iPadOS det første spesifikke systemet for iPad, noe som betyr at den bare er det begynnelsen på hvor mye som skal komme.