Fremtiden til Siri og Apple-tjenester

Fremtiden til Siri og Apple-tjenester

Det er en god stund siden Siri offisielt ble avduket sammen med iPhone 4S. Siden den gang har systemet kommet langt, men har fortsatt en lang vei å gå. En veldig lang vei å bli noe mye mer nyttig enn det er i dag.

En perfekt Siri, a Siri fungerer ordentlig, kan gjøre samme skade på det grafiske grensesnittet som det gjorde på kommandolinjen. Takket være Siri kan måten å kontrollere enhetene våre endres på, og hvordan du bruker en mus, fingrene eller et tastatur kan begynne å endre seg til fordel for stemmen vår, selv om veien vil være veldig lang.

Siden fødselen har Siri “lært” mange ting. Nå kan han gi oss resultater fra sportsbegivenheter, søke etter restauranter og til og med bestille bord (i USA), og i fremtiden vet vi at han vil kunne kjøpe kinobilletter (igjen i USA). Selvfølgelig har den digitale assistenten fra Apple hatt konkurranse og Google har allerede Google Now, en lignende tjeneste, men denne gangen fra giganten i Mountain View, og hvis det er en ting som Google vet hvordan de skal gjøre, er tjenester og dra nytte av informasjonen som allerede er de har for sine tjenester. Apple er en ulempe på dette feltet, så for å virkelig konkurrere ville Siri måtte fungere enormt bra.

Etter omorganiseringen av Apple-direktivet er Eddy Cue den nye sjefen for Siri og det vil være han og teamet hans som må gjøre Siri til noe enormt interessant for brukerne. Noe vi alle vil bruke Hvordan vil du få det til?

Hastighet og pålitelighet

Et av hovedproblemene som Siri står overfor fra lanseringsdagen og som fortsetter i dag, er at noen ganger veiviseren ikke fungerer, og andre ganger er den enormt treg. Delvis skyldes dette driftsmåten. Alt vi sier til Siri må sendes til Apples servere, og det er der svaret behandles og genereres, som vi deretter mottar på iOS-enheten vår. Dette er forståelig når Siri trenger å sjekke data på Internett, men det gir ikke mening for lokale oppgaver for eksempel å stille en alarm eller en avtale i kalenderen. Det eneste som oppnås på denne måten er å redusere driften.

Google Nå gjør fra og med Android 4.1 stemmeanalysen på selve enheten, og dette skal være noe som Apple har i listen over ting som skal forbedres for iOS 7. En endring som vil kreve mye krefter fra Apple, men det vil utvilsomt være En fordel, en stor forbedring av Digital Voice Assistant som vil bli inkludert i alle iOS-enhetene dine fra nå av, og som også kan komme til OS X på et tidspunkt.

Denne endringen ville gjøre at du utfører visse oppgaver, for eksempel å stille en alarm, stille en avtale i kalenderen eller skrive en melding som skal gjøres lokalt, og oppgaven var helt øyeblikkelig.

Selvfølgelig vil det være data som måtte konsulteres på Internett, for eksempel konkurranseresultater, tid og så videre. Denne typen resultater skal være mye raskere enn den er i dag, den skulle feile mindre, og for dette bør Apple prøve å være avhengig av minst mulig av serverne sine, overføre alt mulig til brukerens enhet, men også forbedre så mye som mulig infrastruktur.

infrastruktur

Det er absolutt et punkt der Apple må forbedre seg selv. Infrastrukturen er stor, men den er ikke så pålitelig som man kan forvente. Det er ikke første gang vi ser at AppStore er nede, at Siri ikke fungerer, at Game Center mislykkes eller at iMessage ikke fungerer bra i det hele tatt. For øyeblikket er den eneste tjenesten som er lagret Maps of iOS 6, så langt ser det ut til at de ikke har mislyktes, og forhåpentligvis vil dette fortsette.

Det er klart Apple har en ganske lang vei å gå til å ha skytjenester like pålitelige som Google, Amazon eller FaceBook. Disse selskapene baserer sitt forretningsfokus på Internett, og Apple har ennå ikke gjort det, selv om det i økende grad har et direkte forhold til “skyen”.

Apple må oppdatere sine datasentre. Lag en moderne infrastruktur, en infrastruktur som lar dem utføre vedlikeholdsoppgaver uten å påvirke brukere (nedleggelsene av Apple Store Online når de vil oppdatere produkter skriker ut for himmelen) og en infrastruktur som lar dem skalere uten komplikasjoner.

Selvfølgelig må Apple sette batteriene og forbedre serverinfrastrukturen slik at skytjenestene alltid er i drift og 100% fungerer. Kanskje er det på tide at Apple ansetter en god Google- eller FaceBook-ingeniør for å hjelpe dem i denne oppgaven og oppdatere serverne og tjenestene deres “i skyen”.

API

Selv om ingeniører og utviklere er av vital betydning for Apple, APIer er det utviklere bryr seg om. Disse har bedt om Siri API og for øyeblikket har ikke Apple flyttet, selv om selskapet i presentasjonen av assistenten lovet at det skulle ende opp med eksisterende, selv om det ikke virker sannsynlig at det vil komme frem i nær fremtid.

Det ser ut til å være ganske tydelig at det ikke er så lett å lage en API for Siri, i det minste hvis vi vil bruke veiviseren til å være så enkel som den er nå. Hvordan forteller du Siri om å bruke den ene eller den andre applikasjonen når vi ber deg om visse oppgaver? Hvordan ber vi Siri om å lagre et notat hvis vi har installert iOS Notes-applikasjonen og andre applikasjoner med samme funksjon? Hvilken bør Siri gå for? Det er tydelig at vi kan fortelle deg navnet på applikasjonen, men dette vil gjøre bruken noe mer kompleks og mindre naturlig.

Uten tvil har Apple komplisert ting i denne forbindelse. Å åpne Siri for enhver utvikler, kan gi problemer med selskapene de har samarbeidet med (Yelp, Fandango eller OpenTablet for å gi noen eksempler), siden informasjonen fra disse applikasjonene akkurat nå kan være tilgjengelig i andre alternativer og Hva ville avtalene de har inngått være verdt for selskapet?

Det er ingen som benekter, Apple kommer til å ha det vanskelig og vi må vente en stund for å se hvordan de løser dette lille uhellet.

funksjonalitet

Etterlatt hastighet, pålitelighet, arkitektur eller API, møter sluttbrukere fremdeles visse viktige begrensninger. For eksempel er Siri i stand til å skrive en e-post eller SMS og er i stand til å lese en SMS, men er ikke i stand til å lese en e-post. Et år etter lanseringen er det fortsatt visse grunnleggende seksjoner som Siri ikke er i stand til å gjøre, og tilsynelatende kommer disse ikke fra tekniske eller lignende begrensninger, men ganske enkelt funksjonalitet har ikke blitt brukt av Apple av en eller annen grunn som vi ikke vet.

Siri kunne blitt mye mer nyttig. For eksempel kan du være i stand til å varsle oss om visse emner basert på vår beliggenhet og avtaler. Hvis vi for eksempel har et møte i sentrum av byen og i det øyeblikket det advarer oss om at det begynner å regne der, kan det informere oss om regnet. Hvis trafikken er komplisert og vi kommer for sent til en avtale, kan jeg sende meldinger til menneskene vi må se med advarsel om at vi kommer sent. Siri vet hvor vi er til enhver tid og kan dra nytte av det. For eksempel kan du være i stand til å aktivere WiFi-enheten til enheten når du bare kommer hjem eller på kontoret, eller aktiverer Ikke forstyrr-modus når vi går inn i et møte som vi har i kalenderen, siden vi vil være “ikke tilgjengelige”.

Mulighetene er mange, og Apple bør ta oppmerksomhet og begynne å forbedre Siri hvis de vil lykkes. Konkurransen er sterk, og Apple kan ikke tillate sine viktigste konkurrenter å fortsette å gjøre at den mister kunder og enheter som iPhone eller iPad for å fortsette å miste interessen fra brukerne.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!

Spor | iMore