Galaxy Tab PRO 8.4 mot iPad Mini Retina: Sammenlignende

Sammenligning av egenskapene til Samsung Galaxy Tab PRO 8.4 med iPad Mini Retina

For et drøyt år siden introduserte Apple verden for et 7,9-tommers nettbrett, som det heter iPad mini. Dette nettbrettet var ganske skuffende, i tillegg til den utdaterte maskinvaren, fordi den ikke inkluderte retina-skjermen som Apple monterte på alle datamaskiner. Imidlertid ble det lille nettbrettet i iPad-familien en bestselger.

Etter å ha hørt på brukere og media, bestemte Cupertino-selskapet seg for å lansere en forbedret versjon av den første iPad mini, iPad mini Retina, for noen måneder siden. Den nye iPad mini Retina inneholder den ettertraktede Retina-skjermen og også den kraftige 64-bits A7-prosessoren, noe som betyr at vi kan si at iPad mini Retina er “en liten iPad Air”.

Til tross for at Apple som sagt har lyttet til brukerne, har året med “margin” som det har gitt, tjent til konkurrentene dine kommer seg ned. Blant dem har vi Samsung, hvordan kan det være ellers. Det koreanske firmaet presenterte sine nye nettbrett for noen dager siden på CES 2014 som ble holdt i Las Vegas.

Samsung Galaxy TabPRO 8.4 vs. iPad Mini Retina, som er bedre?

galaxytabpro_vs_ipadminiret_071214363550.jpg

I tillegg til 12-tommers nettbrett som vi allerede har snakket om ved flere anledninger, presenterte koreanerne et 8,4-tommers nettbrett som de har kalt Galaxy Tab Pro 8.4. Det nye Samsung-nettbrettet har virkelig imponerende spesifikasjoner og mer spesifikt en skjerm med høyere piksletetthet enn iPad mini Retina.

Vi ønsket å gjøre en sammenligning mellom spesifikasjonene til hver nettbrett for å sjekke hvilken som er bedre, i det minste på papir.

Mål og vekt

Som du kan forestille deg etter størrelsen på skjermen, Samsungs nettbrett er noe større enn Apples. Men egentlig er ikke størrelsesforskjellen et problem. Mens iPad mini har dimensjoner på 13,47 × 20 cm, har Galaxy Tab Pro 8.4 dimensjoner på 12,85 × 21,9 cm. Når det gjelder vekten, har både iPad mini Retina og Galaxy Tab Pro en vekt på omtrent 330 gram. Endelig må vi snakke om tykkelse. Retina på iPad mini er 7,5 mm tykk og Galaxy Tab Pro er 7,2 mm tykk.

skjerm

Som vi nevnte er iPad mini-skjermen endelig en netthinneskjerm. Den minste av iPad-familien har en 7,9-tommers skjerm med en oppløsning på 1536 × 2048 piksler og en tetthet på 324 dpi. Den nye Galaxy Tab Pro 8.4 har på sin side en 8,4-tommers skjerm med en oppløsning på 2560 × 1600 piksler og en tetthet på 359 dpi, det vil si større enn iPad-skjermen.

ipad-mini-retina

prosessor

Apples iPad mini Retina har Cupertinos kraftige nye A7-prosessor, en 64-bits prosessor som har vist seg å være en av de raskeste mobile brikkesettene i verden. På sin side er det nye Samsung-nettbrettet drevet av en Snapdragon 800 2,3 GHz prosessor og 2 GB RAM.

kameraer

Når det gjelder resten av maskinvaren, kan vi fremheve kameraene som monterer begge nettbrettene. IPad mini Retina har et 1.2MP frontkamera og et 5MP bakkamera. I dette aspektet er Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 igjen overlegen på papiret, med et 2MP frontkamera og en 8MP bakkamera i stand til å ta opp på 1080p og 60fps.

ipad-mini-retina

Lagringsalternativer

Som vi allerede vet, kan vi skaffe iPad mini Retina med kapasiteter på 16 GB, 32 GB, 64 GB og 128 GB. Apple-enheter har ikke et minnespor, så vi må tenke nøye gjennom hvilken kapasitet vi trenger. Lagringsalternativene til Galaxy Tab Pro er på sin side 16 GB og 32 GB, men nettbrettet inneholder en microSD-kortspor opp til 64 GB.

Batteri

I henhold til testene som er sett så langt, gir iPad mini Retina oss en batterilevetid som ligner på den til sin eldre bror, iPad Air. Den minste av epletabletterne kan stå nesten 10 timer i navigasjon. På sin side av Galaxy Tab Pro 8.4 er det fortsatt ingen tester, men hvis vi kan si det vil inneholde et 4800 mAh batteri. Det er et ganske stort batteri, men vi er sikre på at skjermen med høy oppløsning vil påvirke levetiden til den.

ipad-mini-retina-1

Operativsystem

Hvis vi ser på den nåværende katalogen for avanserte Android-telefoner, overskrider de fleste av dem i spesifikasjonene Apple iPhone 5s. Apple-smarttelefonen har imidlertid vist i tester at den kan med praktisk talt noen av disse enhetene. Hva er grunnen til denne motstridende forskjellen? Vel fremfor alt til symbiosen som finnes mellom Apples maskinvare og programvare.

IPad mini Retina bruker iOS 7 som operativsystem, et system som fungerer perfekt sammen med A7-prosessoren og gir oss også sikkerheten ved å ha fremtidige oppdateringer samme dag for utgivelse. Samsungs Galaxy Tab Pro 8.4 vil på sin side inkludere Android 4.4 KitKat-systemet sammen med det koreanske TouchWiz-tilpasningslaget.

Pris

IPad mini Retina begynner sin prisstige i € 389 som koster 16 GB-modellen bare med WiFi. Når det gjelder Samsung-modellen har vi fortsatt ikke en offisiell pris, men ryktene antyder at prisen på Galaxy Tab Pro 8.4 vil være veldig nær Apple-enheten, og dermed gå inn i en direkte krig fra deg til deg.

konklusjon

jailbreak-ipad-mini-retina-ios-7-3

Samsung har klart med sin Galaxy Tab Pro 8.4 å maksimere skjermplass ved hjelp av en mindre og mer elegant profil. Når det gjelder skjermen, har vi allerede sett det Samsungs nettbrett overskrider skjermen på Apple-enheten i pikktetthet. Bakkameraet er også bedre enn Galaxy Tab enn iPad mini Retina.

Selv om Samsung har gjort det veldig bra, iPad mini Retina er fremdeles overlegen når det gjelder prosessor det betyr. Selv om det er sant at Samsung-prosessoren på papiret kan virke bedre, har A7 allerede i tester vist at den er enestående.

Når det er sagt, er det tydelig at begge deler er veldig gode tabletter. Nå er det brukeren selv som må bestemme hva som er best for ham. Imidlertid, mens de kommenterer Tech2, er det verdt å ta en titt også på den nye Nexus 7 av Google og Kindle Fire HDX av Amazon, to klare konkurrenter av Samsung- og Apple-nettbrettene.