Gjennomgang av det nye iOS 7 Control Center

Mange iOS-brukere har ventet lenge på at Apple skal innlemme snarveier til visse funksjoner i det mobile operativsystemet. De av Cupertino har endelig lyttet til brukerne sine og har inkludert i iOS 7 en ny funksjon, kalt Control Center, som lar oss raskt få tilgang til noen systeminnstillinger.

La oss ta en titt på det nye iOS 7 Control Center

Vi skal analysere noen kjennetegn ved denne nye funksjonen som Apple har gitt oss i iOS 7. Men la oss først og fremst se hva Cupertino fra Control Center sier:

“Contro de Control gir rask tilgang til de vanligste kontrollene og applikasjonene. Bare ved å skyve fingeren opp fra hvilken som helst skjerm, kan du gjøre ting som å bytte til flymodus, slå av eller på WiFi eller justere lysstyrken på skjermen. Du kan til og med lyse opp noen få ting med den nye lommelyktfunksjonen. Aldri har berøring gitt så mye kontroll. “

Vi skal gjøre en litt mer grundig analyse av funksjonene som er tilgjengelige. Dette er hva vi vet så langt:

  • For å få tilgang til Kontrollsenteret, som Apple sier, må du bare gjøre det skyv fingeren opp hvor som helst i grensesnittet, selv når du kjører et program.
  • Kontrollsenteret vises i grensesnittet som et slags lag som overlapper startskjermen eller applikasjonen som vi hadde åpent den gangen.
  • Bakgrunnen til Kontrollsenteret tar fargen på det som er nedenfor, det vil si at hvis du er på startskjermen, vises en bakgrunn med fargede flekker avhengig av ikonene for applikasjonene. Mye bedre enn den grå bakgrunnen til varslingssenteret iOS 6.

ios7_controlcenter-1

  • Design til side og fokuser på funksjonalitet, og den øverste raden gir rask tilgang til grunnleggende funksjoner: Flymodus, WiFi, Bluetooth, Ikke forstyrr-modus og orienteringslås. Når du klikker på et av alternativene for å aktivere det, blir ikonet hvitt, i tillegg til at det vises en melding øverst som informerer deg om hva du har slått på. Når du slår den av holder den seg svart.
  • Rett under disse ikonene har vi en glidebryter for å kontrollere lysstyrken på skjermen. Hvis du er noen som ikke stoler på automatisk lysstyrke, er det mye raskere og mer funksjonelt enn å måtte gå inn på Innstillinger hver gang du vil endre lysstyrken.
  • Ved siden av lysstyrken har vi kontrollene for musikkavspilling. Apple har fjernet disse kontrollene fra applikasjonsbryteren og inkludert dem i Kontrollsenteret.
  • I neste rad har vi AirDrop og AirPlay-funksjonene.
  • I den siste raden har vi snarveier til den nye lommelykten, alarmen, kalkulatoren og kamera-applikasjonen.

ios7-lockscreen-cc

Kontrollsenteret er ikke obligatorisk. Hvis du av en eller annen grunn ikke er overbevist, kan du deaktivere det fra Innstillinger -> Kontrollsenter.

Jeg sa før at Apple har lyttet til brukerne sine og endelig har inkludert disse snarveiene i det mobile operativsystemet, men fortsatt er det nye kontrollsenteret ikke perfekt. Selv om det er sant at de fra eplet har inkludert nesten alt nødvendig, det hadde vært flott om det hadde tillatt oss å velge hvilke kontroller vi ønsker å inkludere i Kontrollsenteret, i tillegg til å fjerne begrensningen for 5 systemalternativer og 4 snarveier.

Imidlertid, mens de kommenterer iPhonehacks, må det sies at Apple har gjort en god jobb med Kontrollsenteret. Hva synes du om det? Liker du denne nye funksjonen, eller savner du noe annet alternativ?

Forrige artikkelSpill og applikasjoner for iPad-nettbrettet med GRATIS (1. juli)Neste artikkelSpill og apper for iPhone med rabatt og GRATIS (1. juli)

Jeg elsker alt som har med teknologi, kino, videospill, biler og Formel 1 å gjøre. Noen ganger skriver jeg om teknologi og hjemmekino på min personlige blogg: tucasauncine.com