contadores Skip to content

Global iPad markedsandel synker til 28,4% i 1. kvartal 2014

IPad-salget har gått ned litt etter litt, har du mistet interessen?

IPad var det første nettbrettet som traff markedet, og siden den gang har det vært den ubestridte lederen i den nisjen. De siste månedene har vi imidlertid sett hvordan salget har stagnert og til og med gått ned sammenlignet med samme kvartal året før. For nesten en uke siden at Apple ga ut finansdata for andre kvartal 2014 hvor iPhone hadde en rungende suksess, men iPad-en led ikke den samme skjebnen og omsatte for 16,4 millioner enheter, som representerer 28,4% av det globale nettbrettmarkedet.

Globale sendinger av nettbrett registrerte totalt 57,6 millioner enheter I løpet av det første skattekvartalet 2014, som representerer en vekst på 19% sammenlignet med første kvartal 2013. Når det gjelder Apple og nettbrettet har ting ikke gått så bra. I 1. kvartal 2013 registrerte de 40,3% av de globale forsendelsene, mens de i første kvartal i år solgte 16,4 millioner iPad-enheter, og sikret 28,4% av markedet.

rykter-datoer-ipad-air-to-mini-3-2

Dette betyr at fra det ene året til det andre ville de ha tapt 11,9% av den kvoten, et ganske viktig fall som ikke blir lagt merke til av både analytikere og investorer.

Apple klandrer denne nedgangen på endringer i kanalbeholdning

Da det amerikanske selskapet slapp skattedataene den 23., forklarte det det iPad-salget går ned sammenlignet med samme kvartal året før skyldtes endringer i kanalbeholdningen, som falt betydelig sammenlignet med samme periode i fjor.

ipad-markedet

Apple bemerker også at salget bare falt med 3%. Fra iPhoneInCanada vurderer at de dårlige tallene som ble registrert av iPad i den første delen av kalenderåret, hovedsakelig skyldes det faktum at Apple har endret lanseringssyklusen til iDevice. I tillegg vurderer de at iOS vil miste markedsandeler de kommende månedene på grunn av ankomsten av nye store Android-enheter.

Men det er også et gap for optimisme, siden du møter de siste månedene av året Apple vil få et stort løft takket være ankomsten av iPhone 6 og de nye generasjonene til iPad og iPad Mini.

Android-nettbrett forblir sterkt i løpet av kvartalet

I tilfelle av Android-nettbrettSom vi ser i grafen som følger med denne nyheten opprettet av Strategy Analytics, har de registrert et ganske sterkt kvartal med en vekst på 65,8% mot 53% registrert i samme periode i 2013.

For deres del forblir nettbrett med Windows-operativsystem stabilt i det globale markedet, eller i det minste antydes det av tallene publisert av Strategy Analytics.

ipad-mini-netthinne

Selv om enhver produsent av nettbrett med Android-operativsystem vil være veldig glad for å registrere de store salgstallene som Apple oppnår, analytikere ser ikke særlig positivt på denne nedgangen på 3%, selv om Apple sier at den har oppfylt sine interne estimater.

Tror du at dette høsten kan ha en negativ innvirkning på selskapet eller at de vil være i stand til å overvinne og gjenvinne den tapte andelen de kommende kvartalene?