Google avslutter Google Play-utgaven

Google eliminerer Google Play Edition-smarttelefoner fra butikken din. Med ankomsten av Android One og det ryktet Android Silver-programmet, har ikke disse enhetene lenger plass. Likevel gjorde Google det klart at de ville fortsette å produsere Nexus-smarttelefoner.

Plutselig Samsung Galaxy S4 og HTC One (M7) har forsvunnet fra den offisielle Google-butikken. I noen land utgjør flere enheter Google Play Edition-området. I alle fall forsvinner de alle for å gjøre plass for Android Wear smartklokker.

Google fokuserer nå Google Play-butikken på salg av nye smartklokker med Android Wear. Dette er LG G Watch og Samsung Galaxy Live, som kom ut forrige måned.

I mellomtiden har det også i maskinvare-delen salg av Nexus 5 og Nexus 7 og 10. Tablettene er også det offisielle tilbehøret som Google selger for Nexus-serien.

Av de som ikke etterlater spor er de nevnte Google Play Edition-enhetene som vi kunne finne i butikken. Det er heller ingen nyheter angående det mulige Samsung Galaxy S5 i Google Play Edition-versjon. I stedet er HTC One (M8) på Google Play Edition begrenset til visse land.

Med dette kan vi avslutte Google Play Edition-serien. Vi vet ikke om det er Googles beslutning eller bare at produsentene ikke ble enige. Uansett, Google har allerede sagt det, den ønsker å avslutte ROMS full av bloatware, tilpasninger eller fragmentering av versjoner på Android.