Google brukte en falsk rapport for å gjøre Nexus 7 mer populær enn iPad

Det har søkegiganten avslørt du bevisst har brukt en rigget studie er et forsøk på å gjøre Nexus 7-nettbrettet ditt mer populært. Under lanseringen av den nyeste Nexus 7, viste en Google-leder at tallene var det “Demonstrert” at Nexus 7 var det mest populære nettbrettet i Japan, og solgte mer enn iPad. Denne påstanden er blitt nektet med avsløringen om at det japanske forskningsfirmaet studerte BCN inkluderer ikke iPad-salg fra noen av de 7 Apple-butikkene i Japan, dens to viktigste telekommunikasjonspartnere eller Apples nettkanal.

Selv om den nøyaktige prosentandelen av iPad-er som selges gjennom disse kanalene er ukjent, vil den utvilsomt være en ganske betydelig prosentandel. De mest pålitelige fraktstallene er vanligvis forskningsbedriften IDC, som indikerer at i den aktuelle perioden Apple solgte mer enn to ganger mer iPad enn Googles Nexus 7. Den falske informasjonen som ble publisert av BCN ble dekket av de fleste medier, som ganske enkelt rapporterte om resultatene.

Google bruker en falsk rapport for å vise at Nexus 7 er mer populær enn iPad i Japan

Faktisk rapporterte Apple det nylig salget i Japan økte med 60% fra i fjor og i perioden som er sitert i Google-studien, økte Apples salg i Japan generelt 88% i forhold til foregående kvartal og 25% i forhold til året før. Når de ble kombinert med IDC-fraktdata, viser tallene at BCN-studien var designet for å være misvisende.

iPad_mini_vs_Nexus_7

Noen ganger bruker Google den falske påstanden om aktiverte enhetsnumre, tall som sannsynligvis inkluderer en hvilken som helst enhet som kjører hvilken som helst versjon av Android, inkludert for eksempel visse hvite etiketter som ikke en gang har kontakt med Google-tjenester, samt den ikke-Google Android-varianten som bruker Kindle Fire HD fra Amazon. Selskapet hevder nå at det har rundt 1,4 millioner daglige aktiveringer, og at det forventer å nå 1 milliard totale aktiveringer en gang på sommeren eller tidlig høst i år.

Av disse tallene sier Google at 70 millioner av aktiveringene kommer fra Android-nettbrett, med 50 millioner av disse 70 som er aktivert det siste året. Tallene er ment å gi et åpent vindu for potensielt salg av sluttbrukere snarere enn frakt, men er vanskelig å bekrefte ettersom noen av disse aktiverte nettbrettene tilsynelatende aldri får tilgang til Internett.

nexus7-vs-ipad-mini.jpg

Apple har solgt nesten 148 millioner iPads siden debuten, mer enn dobbelt så den totale summen av alle Android-nettbrettaktiveringer. Som forklart i Macnn, stemmer dette tallet med forholdet mellom forsendelser av iPad og Nexus 7 til Japan i løpet av fjerde kvartal 2012 (773 000 til 350 000).

Hva tror du? Trodde noen virkelig at Nexus 7 er mer populær enn iPad?