Google ChromeCast vs Apple TV (Airplay)

ChromeChrome

Nå vet vi alle at Google for noen dager siden overraskende introduserte et nytt produkt kalt Chromecast. Kort sagt, det er en enhet som Google ønsker å erobre en gang for alle TV-en i hjemmet vårt etter en og annen mislykket forsøk som Google Q. Driften av Google-enheten er ganske enkel fordi hovedoppgaven vil være å overføre eventuelle type mediestrømming fra smarttelefonene eller nettbrettene til TV-apparatet der vi har koblet til Chrome.

Apple tv

Helt fra det øyeblikket Google presenterte en enhet med egenskapene som ble forklart i artikkelen som vi laget for produktpresentasjon, kunne ikke sammenligningen med konkurransen vente, og spesielt med den store konkurrenten Apple. Apple har et produkt som er mer eller mindre beregnet på samme publikum og med de samme funksjonene som dette nye Chrome fra Google er dette ingen ringere enn Apple tv.

For nesten alle analytikere hadde Apple alltid tatt Apple tv som noe anekdotisk, noe å ha det moro med på fritiden, men gitt at den allerede har lansert den tredje versjonen av produktet, og at det sammen med mulighetene som tilbys av AriPlay, Apple tv Det har nesten blitt en utilsiktet suksess. Nå er det mer enn noen gang nødvendig med en sammenligning mellom de to produktene.

Som vi ser ser det ut til at Apples løsning gir større allsidighet når det gjelder tjenester og støttede funksjoner. Som det vanligvis skjer når det gjelder kompatibilitet mellom forskjellige plattformer, er det Googles produkt som vinner. Selv om det er sant, er Google-produktet nesten i en embryonal tilstand og har en lang vei å gå for å forbedre seg.

Prisen på begge produktene har selvfølgelig ingenting med hverandre å gjøre, vel vitende om at Google-produktet vil bli solgt for bare 35 euro sammenlignet med mer enn 100 euro i Apple tv Det virker som en klar fordel for Googles produkt. Nok en fordel å Chrome er størrelsen. La oss huske at Chrome Det ligner på en penn-stasjon som kobles til TV-en via HDMI-tilkoblingen og derfor unngår sammenfiltring av kablene mellom enheten og Chrome og sin egen fôring. Apple-produktet er imidlertid mer “klassisk” siden det er en liten boks som er plassert ved siden av TV-en og trenger kabler for tilkobling til det elektriske nettverket og til TV-en selv.