Google erkjenner at Android aldri har vært så sikker som iOS ... før nå

Google erkjenner at Android aldri har vært så sikker som iOS … før nå

Debatten mellom iOS og Android har alltid vært, er og vil være på alles lepper. Begge mobile operativsystemer dominerer smarttelefonbransjen, og hver av dem har sine fordeler og sine mangler.

For iOS, for å nevne et par eksempler, gir brukerne mye mindre tilpasning og frihet enn Android. Selv om det er mer intuitivt og designet er mye mer elegant. Også, iOS har alltid vært sikrere enn Android, og dermed har de anerkjent det fra Google.

Selv om det er viktig å merke seg at både iOS og Android har sett angripere utnyttet sårbarhetene deres å introdusere virus, malware og ondsinnede feil. Men Google har alltid vært langt under Apple når det gjelder sikkerhet.

Det kan interessere deg | Hva iOS-brukere hater om Android

Android erkjenner at iOS alltid har vært sikrere

David Kleidermacher, direktør for sikkerhet for Android, Google Play og Chrome-operativsystemet, er blitt intervjuet av CNET og uttalt at “Android er nå like trygt som konkurrentene”. Og i markedet er de eneste operativsystemene som dominerer iOS og Android, derfor har det bare bekreftet at sikkerheten til iOS var foran.

“Ettersom sikkerheten på Android har modnet, har det blitt mye vanskeligere og dyrere for angripere å finne sårbarheter.”

Men Kleidermacher ønsket også å kaste en pil mot Apple og iOS-systemet sitt:

“Som et open source-prosjekt har Android et stort fellesskap av talsmenn som samarbeider for å finne sårbarheter. Dette samfunnet er mye mer effektivt i størrelsesorden enn et prosjekt med lukket kildekode i lignende målestokk.

Android har forbedret sikkerheten fordi brukerne blant annet ofte rapporterer om alle slags sårbarheter de finner på systemet sitt. For hans del, Apple tilbyr store summer til de som klarer å identifisere sikkerhetsfeil.

Spor | iDropNews