free estadisticas Saltar al contenido

Google Photos, Dropbox, iCloud og Flickr: Forholdene dine

abril 26, 2020

Å dra nytte av ankomsten til den nye Google Photos-applikasjonen, vi vil gjennomgå betingelsene som kreves av hver av tjenestene med bildene dine, begge Googles egne tjenester, for eksempel Dropbox, iCloud og Flickr. Noen ganger leser vi ikke det fine utskriften av betingelsene som vi godtar når vi registrerer deg i en ny applikasjon, og det er det vi kommer til å vise deg.

Noen ganger kan du spørre deg selv Hva skjer med fotografiene du laster opp til de forskjellige tjenestene? som Google Photos, Dropbox, iCloud eller Flickr, selv om det er mange andre. Vi vet ikke om når disse fotografiene er lastet opp, forblir rettighetene til dem din eiendom eller likevel innholdsrettighetene til de forskjellige tjenestene. La oss se hva som er forskjellene mellom det ene eller det andre.

Hvilke forhold har hver tjeneste?

Den nye Google Photos-applikasjonen forårsaker en sensasjon, eller i det minste er den en av de som har holdt mest foredrag de siste dagene, siden Google introduserte den i sin siste hovednote. Den har nylig fått en oppdatering, og nå er den også kompatibel med iOS og Web, i tillegg til Android-versjonen.

vilkår-google-bilder-dropbox-icloud-flickr-6

Google har samlet flere av sine tjenester til en. I tillegg til at Google Photos kan dele en del av plassen som vi har på Google Drive, hvis vi velger å laste opp bildene til høyeste kvalitet eller ubegrenset plass hvis vi velger å laste opp bildene i en optimalisert versjon som tar mindre plass.

Nå som Google tilbyr denne nye tjenesten i skyen, der vi kan lagre alle fotografiene vi tar med smarttelefonen eller nettbrettet vårt, i tillegg til å kunne brukes med en nettleser på en datamaskin, lurte vi på om betingelsene for tjenesten hadde endret seg. derfor La oss se hva forholdene til Google og andre lignende tjenester er, ved å sammenligne dem med hverandre og ved å vite hva som skjer med bildene våre når vi laster dem opp til tjenesten.

Google Bilder

Betingelsene for bruk finnes i seksjonen "Ditt innhold i våre tjenester" og som indikert Vi er fremdeles eiere av immaterielle rettigheter til alt innholdet vi laster opp til Google Foto, men av og til.

vilkår-google-bilder-dropbox-icloud-flickr-2

Innholdet er ditt, og du kan slette eller endre det, men du gir Google og tredjepart en verdensomspennende lisens til å bruke dette innholdet.

"Ved å laste opp, lagre eller motta innhold til eller gjennom tjenestene våre, gir du Google (og dets samarbeidspartnere) en verdensomspennende lisens til å bruke, være vert, lagre, reprodusere, endre, lage deriverte verk, kommunisere, publisere, utføre eller vise offentlig og distribuere nevnte innhold. ” Det står i forhold til Google Photos.

Så lenge det ikke påvirker personvernet vårt, kan de bruke det innholdet når de vil. Men kanskje den største ulempen er tiden de vil kunne benytte seg av disse forholdene, siden selv om vi melder oss ut, vil de kunne fortsette med det.

Apple og iCloud

La oss se hva som er betingelsene for Apples skytjeneste. Epleselskapet kan ikke gjøre bruk av innholdet som vi laster opp til tjenesten på noen måte, bortsett fra anonym samling av enhetsplasseringer for å forbedre tjenesten.

vilkår-google-bilder-dropbox-icloud-flickr-3

"Du, og ikke Apple, er alene ansvarlig for innholdet du laster opp, laster ned, poster, e-post, overfører, lagrer eller på annen måte gjør tilgjengelig gjennom tjenesten vår." Det står i forhold til Apple iCloud.

flickr

Yahoo virker som følg det samme eksemplet fra epleselskapet, så lenge innholdet ikke er lastet opp offentlig, som vi gir en overføring av bruk til Flickr. I tillegg gir applikasjonen allerede opptil 1 TB plass, og er den som gir mer plass av de fire gratis, hvis vi ikke har den ubegrensede plassen til Google Photos.

vilkår-google-bilder-dropbox-icloud-flickr-5

"Du beholder opphavsretten og alle andre rettigheter som du allerede har på brukerinnholdet du sender inn, eller gjør tilgjengelig, gjennom Yahoo Services. Når du sender eller gjør brukerinnhold tilgjengelig i offentlige tilgangsområder i Yahoos tjenester, gir du Yahoo følgende lisenser … ”Det står i Flickr-betingelsene.

dropbox

En av skytjenestene vi liker mest, er mer sløv enn noe med innholdet vi laster opp til tjenesten. Den vil alltid være din og kan bare brukes til å tilby tilleggstjenester til deg selv. I tillegg har Dropbox nylig integrert 1Password med en oppdatering, i tillegg til andre funksjonaliteter og med dette økt sikkerheten i applikasjonen.

vilkår-google-bilder-dropbox-icloud-flickr-4

"Ved å bruke tjenestene våre gir du oss ting som filer, innhold, e-postmeldinger, kontakter osv. Innholdet ditt er ditt. Disse betingelsene gir oss ingen rettigheter til innholdet ditt, bortsett fra de begrensede rettighetene som tillater oss å tilby tjenestene. " Det står i Dropbox-forholdene.

Kort sagt, etter å ha gjennomgått betingelsene for hver av tjenestene, er konklusjonen at Google Foto er tjenesten som gir de verste forholdene til brukeren. Vi liker ikke noe som kan fortsette å bruke innholdet du laster opp, selv etter at du har sagt opp abonnementet, og heller ikke at vi kan gjøre hva du vil med de opplastede filene og bildene dine, så lenge det ikke går inn på personvernet ditt.

Det beste er kanskje å velge en av de andre tjenestene, iCloud, Dropbox eller Flickr, det er de som gir de beste forutsetningene med innholdet du laster opp til tjenestene deres, og uten tvil, selv å vite potensialet i Google Photos, synes de oss de beste alternativene, å være den vi liker mest Dropbox. Vi har laget denne artikkelen takket være Hypertextual.

Hvilke av de fire skytjenestene oppholder du deg?