Googles Nexus 7 kunne ha overgått iPad-salget i Japan

Alarmisme og negativitet rundt Apples fremtid ser ut til å pågå. Etter rapporter om at selskapet har måttet redusere bestillinger på komponenter for å lage iPhone 5 på grunn av lavere etterspørsel enn forventet, er det nå kommet frem en rapport som sier at en konkurrent har klart å selge flere nettbrett under kampanjen til årsskiftet i Japan enn Apple selv, og til og med slipper nye Apple-modeller rett før ferien (iPad 4 og iPad mini).

Rapporten om denne saken er publisert av forskningsfirmaet BCN og er basert på en undersøkelse utført av omtrent 2400 mennesker i elektroniske butikker i Japan i løpet av desember måned 2012. I følge resultatene, salg av Google Nexus 7 var overlegen iPadens i Japan, noe som aldri har skjedd siden Apple introduserte den originale iPad i 2010.

“Apple iPad ble tatt av tronen som kongen av nettbrett i Japan i løpet av salgssesongen ved årets slutt, og ga etter for sin laveste pris konkurrent, Googles Nexus. I desember nådde salget av Googles Nexus og produsert av Asustek Computer Inc et salg på 44,4% av totalen. Data ifølge en undersøkelse av 2400 mennesker i elektroniske butikker over hele landet ifølge forskningsfirmaet BCN Inc., som ble publisert forrige onsdag. Tallet for å slå av Google var 40,1%, så iPad-en har blitt trukket ned for første gang siden den ble solgt i mai 2010. “

Dette er hva Nikkei har publisert om saken, en populær publikasjon på det asiatiske markedet.

Google kunne solgt flere nettbrett i Japan i løpet av julen enn Apple

I BCN-rapporten siterer de prisforskjell mellom Nexus 7 (Prisen starter på 19 800 yen, omtrent 223 dollar), mens prisen på iPad og iPad mini er henholdsvis 42 800 (483 dollar) og 28 800 (325 dollar) som årsak til suksessen til Googles produkt.

BCN glemmer ikke i tillegg til å indikere at det var en viss mangel på iPad mini i mange butikker i studietiden, en grunn som sikkert hjalp Google med å oppnå den forskjellen i markedsandel. Fortsatt hevder firmaet at det mener prisforskjellen er den viktigste faktoren.

Det er som det er, det er dårlige nyheter for Apple at dette skjer, selv om sannheten er at det fremdeles ikke er noen offisiell bekreftelse på at dette har skjedd. Vi må vente til neste presentasjon av resultater fra Apple og Google for å vite hva som har skjedd med sikkerhet.

Spor | iDownloadblog