siri iphone x

Gratulerer Siri! Akkurat som i dag ble den virtuelle assistenten for iOS født for 7 år siden

siri iphone x

For nøyaktig 7 år siden på den gregorianske kalenderen ble Apples virtuelle assistent født, en drøm som selskapet hadde siden 1980. Det stemmer, Apple drømte om å bringe kunstig intelligens til datamaskinene sine og tilby forbrukerne en mye mer personlig og nøyaktig opplevelse.

4. oktober 2011 introduserte Apple sin iPhone 4S og sin nye virtuelle assistent, Siri. Siden den gang assistenten har blitt forbedret på nesten utenkelige måter, og lar deg utføre alle slags handlinger på våre iPhone- og iPad-mobile enheter med bare en stemmekommando.

Det kan interessere deg | Slik bruker du snarveier i iOS 12: alle triksene og hemmelighetene til den nye Siri-appen (I)

Siris historie

Det hele startet takket være et spesielt prosjekt fra United States Military Research Agency. De opprettet en assistent av kunstig intelligens for å hjelpe militæret med å samle inn alle dataene de fikk om sine systemer. For det, DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) inngått samarbeid med SRI International å starte CALO-prosjektet (Kognitiv assistent som lærer og organiserer).

Etter 5 års forskning, SRI International opprettet en oppstart kjent som “Siri”. Og Siri kom til App Store i 2010 og koblet til et bredt utvalg av nettjenester. Han var i stand til å bestille en taxi, oppdage filmanmeldelser med Rotten Tomatoes og til og med få informasjon om restaurantbestilling hos Yelp.

Endelig, i april 2010, Apple kjøpte Siri for 200 millioner dollar. Det ble umiddelbart et ikonisk symbol på iPhone.

Siden da, som vi antydet, Siri har utviklet seg betydelig. Den virtuelle assistenten til iOS er mye mer proaktiv, mer effektiv, raskere, mer produktiv og smartere. I dag er den i stand til å utføre alle slags funksjoner som å sende meldinger i spesifikke applikasjoner, se LaLiga-klassifiseringen, gjøre konfigurasjonsjusteringer som å senke skjermens lysstyrke eller til og med indikere veibeskrivelse på Kart. Faktisk er den tilgjengelig i et bredt utvalg av produkter som Mac, HomePod, iPhone og iPad. Gratulerer med dagen Siri!

Spor | Cult of Mac