Grensesnitt og kamera i Windows Phone 8, iOs 7, Android Jelly Bean og Blackberry 10

Windows Phone 8 vs iOS 7 vs Android Jelly Bean vs BB10Windows Phone 8 vs iOS 7 vs Android Jelly Bean vs BB10

For øyeblikket kjemper verden i smarttelefonverdenen en stor kamp for å se hvilket operativsystem som kommer til å dominere det markedet. Det er riktig at av alle skuespillerne som dukker opp i denne kampen, har to av dem en betydelig fordel i forhold til de andre, men litt etter litt får minoritetene fotfeste.

Det sier seg selv at alle de store skuddene i teknologibransjen har sitt produkt i verden av mobile operativsystemer. Apple har iOS i sin siste versjon iOS 7Google har Android, med 4.2.2 Gelebønne Som den nyeste versjonen har Microsoft Windows Phone 8 og til slutt har BlackBerry sine forhåpninger BB10.

Selv om vi vet at det er andre alternativer, for eksempel FireFox OS, Tizen eller Sailsfish, vil vi i denne sammenligningen fokusere på de mest populære systemene siden de andre bare er vitnemål, i det minste for øyeblikket.

Sammenligningen vil bli gjort i en serie artikler, og vi starter med det mest visuelle, grensesnittet til hvert av operativsystemene.

Interface

Grensesnittet til iOS 7 Det har gjennomgått en stor transformasjon i denne siste versjonen, og satset Cupertino-selskapet på en ren og moderne visjon, og endret i stor grad ikonene som har kommet nærmest den rådende minimalismen gjennom grensesnittet til den nye versjonen av operativsystemet. Brukere som er kjent med tidligere versjoner av iOS, kan bli sjokkerte over å bli vant til det nye iOS-grensesnittet, med komplette redesigninger av deler av systemet, for eksempel låseskjerm.

Windows Phone 8 vs iOS 7 vs Android Jelly Bean vs BB10

Android for sin del er i versjon 4.2.2, som er en annen versjon av den populære Gelebønne. Gelebønne Den erstattet versjon 4.0 kalt Ice Cream Sandwich, som representerte et stort sprang i kvaliteten på grensesnittet til operativsystemet Mountain View. Med den nye versjonen inkluderte Google det såkalte ‘Butter Project’, som har som mål å gjøre Googles system jevnere for å forbedre brukeropplevelsen.

Nesten alle enhetsprodusenter som benytter seg av Android De har lagt et topplag på toppen av operativsystemet for å prøve å skille seg fra andre produsenter. Eksempler på disse lagene er HTC Sense, Samsung TouchWiz eller Huawei Emotion UI. Grensesnittet til Android Det er preget av arrangementet av flere hjemmeskjermer befolket med widgeter og applikasjoner som er oppbevart i en ‘skuff’.

Microsofts tilbud er bygget opp rundt det Microsoft kaller “LiveTiles.” Disse brukes på lignende måte som widgeter på Android, og prøver raskt å gi informasjonen. Når det gjelder tilpasningen av brukeren i Microsoft-operativsystemet er relativt lukket. Du kan endre størrelse på LiveTiles slik at de viktigste tar mer plass på skjermen. I tillegg kan vi endre fargen på at LieTiles kan velge mellom de 20 tilgjengelige variasjonene. Det er også mulig å endre låseskjermen, være i stand til å sette bilder eller varsler på den.

Fra Canada kommer BB10, med BlackBerry som festet nesten alle forhåpninger om dette operativsystemet. Lik Windows Phone 8, BB10 den tillater 8 “aktive rammer”, hvorav bare 4 er synlige på samme tid. Disse viser de nyeste applikasjonene i bakgrunnen, så vel som all informasjon som applikasjonen kan tilby, det være seg vær- eller kalenderhendelser, osv. … Siden det er et helt annet operativsystem enn de forrige, er interaksjonen BB10 det er litt forvirrende med det første. For eksempel lukking av applikasjoner gjøres ved å utføre en gest der fingeren beveger seg opp fra bunnen av skjermen, og dette føles litt unaturlig. Skjermen på BlackBerry 10 Lockout er komplett med varsler, kalenderhendelser og muligheten til å raskt få tilgang til kameraet som i Android.

Kamera

Vi vet alle at kameraapplikasjonen er en av de mest brukte i en moderne smarttelefon, derfor er det naturlig at alle operativsystemer legger stor vekt på denne delen av smarttelefonprogramvaren. Et av egenskapene som fra tid til annen er veldig vanlig og som dukker opp i iOS 7, nesten all Android og i BB10. Denne funksjonen er muligheten til å starte kameraappen direkte fra låseskjermen.

Windows Phone 8 vs iOS 7 vs Android Jelly Bean vs BB10Windows Phone 8 vs iOS 7 vs Android Jelly Bean vs BB10

Når det gjelder operativsystemet Cupertinos, er versjonen av iOS 7 introduserer en serie endringer i kameraprogrammet sammenlignet med tidligere versjoner av systemet. Ikke at det er et stort antall endringer. Videre er disse nye funksjonene begrenset til å legge til forskjellige effekter på fotografier, forskjellige linseformer og forskjellige filtre.

Galleri-appen iOS 7 Den har også gjennomgått noen justeringer, som vi i utgangspunktet kan oppsummere i klassifiseringen som kan gjøres av fotografiene avhengig av stedet der de er tatt.

Kamera-app AndroidSom vi alle vet, avhenger det av produsenten av enheten og av om den har endret operativsystemet med et høyere lag. Siden det er forskjellige produsenter av Android-enheter, er hvert kamera forskjellig. Med spesifikasjoner som de vi kan finne i kameraene til HTC One med sin UltraPixel-teknologi, eller burst-modus som finnes i Samsung Galaxy S3 eller S4.

Når det er sagt, kan vi også finne et mangfold av applikasjoner på Google Play for å gjøre bruk av kameraet som gir en serie funksjoner som ikke er til stede i den opprinnelige Android-applikasjonen, for eksempel anvendelse av filtre, effekter, etc.

Når det gjelder galleriet til Android-kameraet er vi i samme situasjon, og hver produsent bidrar med sin egen fotogalleri-applikasjon med mer eller mindre funksjoner. Og som for kameraapplikasjonen, kan vi finne forskjellige galleri-applikasjoner som gir større og bedre funksjoner til den native gallery-applikasjonen på Android.

Windows Phone 8 vs iOS 7 vs Android Jelly Bean vs BB10Windows Phone 8 vs iOS 7 vs Android Jelly Bean vs BB10

Å være et enhetlig operativsystem på alle enheter, er Windows Phone-saken helt motsatt av Android-saken. Vi kan finne de samme 8 telefonkamerainnstillingene på alle enheter som bruker dette operativsystemet. Det må sies på dette tidspunktet at kameraene, og Windows-applikasjonen for å administrere dem, antagelig finnes i Nokia-telefoner med Windows Phone 8 De er de beste som vi kan finne i markedet, spesielt i high-end som Nokia Lumnia 920 eller Nokia Lumia 925.

BlackBerry ønsket å innovere i applikasjonen for håndtering av kameraet som er inkludert i terminalene. For dette har den inkludert en veldig spesiell modus som Blackberry kalte ‘Time Shift’. Denne smarte modusen lar deg gå tilbake i tid “for å finne det perfekte smilet.” Den fungerer til og med på flere ansikter, men den trenger god belysning. BB10 De inkluderer normale scene- og fotograferingsmodus, samt muligheten til å bruke volumtastene som en trigger.