contadores Skip to content

GroupMe Manager snakker om fremtiden for iOS og Android

GroupMe leder for forretningsutvikling Steve Cheney snakker om fremtiden til iOS

Etter hvert som årene går er flere og flere nyvinninger inkludert i smarttelefoner for å dekke de forskjellige behovene i moderne liv. Noen ganger er det vanskelig å gjette nøyaktig hvor fremtiden til vårt favorittoperativsystem er på vei.

Steve Cheney, leder for forretningsutvikling, GroupMe, har publisert en artikkel på bloggen sin der han undersøker hva vi kan forvente av både iOS og Android, basert på nylige hendelser og aktuelle hindringer.

Hva vil iOS og Android ha i vente for oss i fremtiden?

Begge operativsystemene begynner å bevege seg utover mobilen, med de fremskritt som er gjort på mobilen, og promoterer allerede noen maskinvare- og programvareprosjekter. Android vokser over hele verden, men studier viser at populariteten i USA synker etter å ha nådd toppen. Selv om Android’s mobile markedsandel kan være veldig høy, tar Googles operativsystem fremdeles fart på nettbrett og datamaskiner med få ressurser. På samme måte som Linux har klart å være et open source-operativsystem i mer enn et tiår, posisjonerer Android seg som et open source-system på ikke-mobile enheter for fremtiden.

iOS-vs-android

På den annen side er den store styrken til Apples iOS-produkter deres konsistens og bruken av ressurser. Å utvikle fullt optimalisert programvare for maskinvaren din vil sannsynligvis hjelpe iOS å opprettholde en ytelsesfordel i forhold til Android-enheter, uten å måtte ty til mye kraftigere maskinvare.

Android sliter fortsatt med å takle konsekvensene av å ha et åpent økosystem, med fragmentering av operativsystemet som et av de hyppigste problemene. Apples integrerte økosystem gir utviklere tilgang til systemets API-er, noe som fører til mer stabile og konsistente bruksområder. Det kontrollerte økosystemet lar Apple frigjøre bakoverkompatible oppdateringer, for eksempel iOS 7 på eldre maskinvare. De fleste Apple-brukere har en iPhone 4S eller høyere, noe som betyr at da Apple ga ut iOS 7-betas, hadde nesten hele brukerbasen øyeblikkelig tilgang til disse nye mulighetene.

ios_vs_android

Dette skjer ikke på Android. Cheney hevder det bare 30% av Android-brukere har tilgang til oppdateringer, og til og med noen modeller må vente mer enn et år på å få oppdateringen, alt dette forutsatt at den når dem. Den store forskjøvelsen av programvareoppdateringer skaper langsom bruk av tjenester. Utviklere vil ikke begynne å utvikle en app på Android hvis de ikke kan stole på at de aller fleste brukerne kan bruke den. De starter med den mindre kaotiske verdenen, iOS først.

Cheney ser problemet med fragmentering som den største hindringen Android står overfor i fremtiden. Det er ikke verdt det for en apputvikler å bruke tid på å lage forskjellige versjoner av en neste gen-app for å sikre at den kan fungere på tvers av alle varianter av Android-økosystemet.

ios-vs-android-ipad

Når de kommenterer Tuaw, ser fremtiden til mobile operativsystemer ganske fascinerende ut. Hvor vil mobile operativsystemer gå?

Det er offisielt!

Bekreftet! Apple vil feire en Keynote neste 10. september der den endelige versjonen av iOS 7 og en og annen iPhone blir presentert. Kanskje iPhone 5C, kanskje iPhone 5S eller til og med iPhone 6 … Selv om det også er rykter om iPad 5 og iWatch. Hva vil Apple overraske oss med denne gangen?