Hackere foretrekker Android fordi iOS er for sikker

Hackere foretrekker Android fordi iOS er for sikker

Hackere gir opp iOS og fokuserer på Android for å introdusere skadelig programvare

Vi vet alle at iOS er et veldig hermetisk operativsystem og at det gir få tilpasningsmuligheter, men uten å ville rose disse egenskapene, kan vi se et positivt aspekt i dem, og det er det sjeldne antallet malware-trusler som blir oppdaget i Apples mobilmiljø.

Mer enn 99% av truslene som ble oppdaget i løpet av de tre siste månedene, var bestemt til Android-operativsystemet, som i motsetning til iOS, lar brukeren endre det på veldig høye nivåer og letter installasjonen av tredjepartsapplikasjoner, som ikke anbefales, ganske enkelt ved å aktivere et alternativ i deres preferanser.

hackere, foretrekker-android-utfører-angrep-1

I følge en rapport fra datasikkerhetsselskapet F-Secure ble totalt 277 nye familier med malware trusler oppdaget i første kvartal i år. 275 av dem var rettet mot robotens operativsystem, og bare ett var rettet mot iOS-miljøet, selv om det skal bemerkes at enheten må ha gjort Jailbrake. Den andre savnede fokuserte på Nokias Symbian-system.

Derfor ser det ut til at hackere som er ansvarlige for å skrive applikasjoner med ondsinnet kode, har gitt opp på Apples mobilplattform, sikkert pga de strenge sikkerhetstiltakene som er implementert av det amerikanske selskapet, som gjør det veldig vanskelig å introdusere ondsinnet programvare i systemet.

Denne prosentandelen av antall trusler som Android-miljøet har lidd har økt i løpet av det siste året, siden “bare” 91% av skadelig programvare bestemt til Googles operativsystem ble oppdaget i samme periode av 2013.

hackere-foretrekker-android-utfør-angrep-2

Noen analytikere peker en anklagende finger mot Google og dets dårlige kontroll over Play Store, hvor enhver utvikler kan publisere en applikasjon på noen få sekunder, uten å måtte overkomme for store hindringer for å få sertifisering av Mountain View.

De få eksisterende truslene for iOS skyldes de strenge sikkerhetstiltakene som er pålagt av Apple

I denne forbindelse berømte Rik Ferguson, sikkerhetsekspert i Trend Micro-selskapet kontrollsystemet til Apple App Store, og la merke til at “er den største sikkerhetsinnovasjonen de siste 10 årene

I tillegg til alt dette, bør vi nevne den lille interessen til Android-brukere for sikkerheten til enhetene deres. I følge en undersøkelse utført av B2B International og Kaspersky Lab, nesten 60% av folk som eier Android-telefoner og nettbrett, har ikke noen applikasjoner installert for å beskytte seg mot ondsinnede angrep på enhetene sine eller at de stoler på sunn fornuft for å unngå dem.

hackere-foretrekker-android-utfør-angrep-3

Noen interessante detaljer blir også fremhevet i den samme rapporten, som den kontinuerlige økningen i nivået av raffinement og kompleksitet av truslene eller det store antallet og typene som finnes. Dermed kan vi finne en ondsinnet applikasjon som automatisk sender en SMS til et nummer med en spesiell hastighet eller spionprogramvare som sender informasjon til forfatterne, angående samtaler, e-postmeldinger, passord, etc.

Som de forteller oss fra PadGadget, er eierne av iOS-enheter heldige som har en App Store med strenge regler og sikkerhetstiltak som har vist seg å være det beste forsvaret mot trusler mot skadelig programvare, selv om det selvfølgelig også har sine negative poeng.

Vil du helst ha litt mer enn frihet på iOS i bytte mot å øke din sårbarhet?