HP-smarttelefoner, historien kan fortsette

Hewlett Packard planlegger å returnere til smarttelefonmarkedet etter en lang periode utenfor løypene (2011), grunnen til avgangen den gang var ankomsten av nye modeller som den ikke kunne konkurrere med hensyn til kvalitet, system og koster.

HP lanserer to nye Phablets

Som sagt, HP planlegger å vende tilbake til verdenen av mobiltelefoner i glans og majestet, selv om det denne gangen ville være det med to lavbudsjett-phablets designet for slutten av 2013. Informasjonen som gis indikerer at HP designet to modeller av 6 og 7-tommers smarttelefoner, som vil ha som målmarkeder India, Kina og Filippinene før utgangen av inneværende år. Prisen på enhetene vil være rundt $ 200 eller $ 250 omtrent, så vi står ikke overfor den nyeste generasjonsutstyret.

Samme år kunne vi se hvordan HP traff markedet med produksjonen av et veldig bra 7-tommers nettbrett, HP Slate 7, nylig lanserte de også HP Omni 10, som er et annet 10-tommers nettbrett med Windows 8.1 operativsystem. Mens alt dette skjer, husker vi ordene fra administrerende direktør i selskapet, Meg Whitman, som ved flere anledninger sa at HP vurderte alternativene sine på mobilmarkedet på nytt og tenkte å komme tilbake om et øyeblikk … vel, øyeblikket kom endelig. Disse nye telefonene vil ha et Android-operativsystem.

I løpet av juli måned hadde den samme administrerende direktøren i HP ansvaret for å klargjøre at det på grunn av ganske spesifikke situasjoner var umulig å presentere to nye modeller, så dette måtte bli forsinket i det minste på kort sikt.

Vi lengter etter å huske HPs planer om å utvikle sitt eget operativsystem, som fødte et nettbrett som aldri overbeviste eller fungerte bra. WebOS var navnet på HP OS, som var en pioner innen sitt felt (det startet i 2010 som et kontrolltiltak over den allerede kraftige iOS og Android). Utover det at det ikke fungerte, endte webOS med å være svært innflytelsesrik for resten for måten den taklet multitasking og vektleggingen den la på nettjenester.

Hvis påstandene vi har kommet med er sanne, er HP tom for tid til å offentliggjøre kunngjøringen og presentasjonen i Asia, siden det er få dager igjen til 31. desember og med det slutter 2013 og begynner en ny hel 2014 av nyheter.