Hva kan vi forvente av Apples Keynote 16. oktober?

Hva vil Apple presentere under grunntonen 16. oktober?

Neste uke, 16. oktober, vil Apple tilby en ny keynote, der Det forventes at selskapet introduserer nye produkter. Denne gangen vil det imidlertid være annerledes enn sist, da vi tror at debatten hovedsakelig vil dreie seg om den nye iPad og iMac, i tillegg til en kort debatt om maskinvaren.

I løpet av de siste ukene har vi hørt forskjellige rykter, og vi kan ha en generell ide om hva vi kunne se under arrangementet. Det er mange muligheter på bordet, inkludert nyheter fra OS X Yosemite, iPad, iMac, Apple Pay, kart, delt skjermprogramvare og mer. Det er ingen tvil om at dette kan være en ganske interessant hendelse.

Ny iPad med berørings-ID og raskere prosessorer

Dette virker som noe praktisk talt kunne tas for gitt. Apple vil allerede måtte fornye iPad-linjen, og faktisk har vi sett flere rykter som peker mot en mulig iPad Air 2. Den nye iPad ser ut til at den kan se tynnere ut enn fjorårets modell, mens den forbedret sine tekniske egenskaper.

what-to-wait-keynote-oktober-2

På den ene siden tror vi det Apple kommer til å legge til Touch ID på årets iPad Air 2, samt en A8- eller A8X-prosessor. I tillegg antyder leverandørkjeden rykter selskapet vil tilby 2 GB RAM I årets modell gikk det første spranget frem fra 1 GB, og det kan bidra til å drive noen av de ekstra programvarefunksjonene. IOS 8.1 beta 2-koden avslørte også det vi kunne se en skarpere skjerm. Det er også mulig at vi vil se en oppdatering for iPad mini med Retina-skjerm med Touch ID og en A8-prosessor, selv om det ikke har vært mye nyheter om det.

Noen har også påpekt at Apple kan legge til Pay og NFC på iPad Air 2. Selv om vi ikke tror at dette nødvendigvis er det riktige produktet for shopping i en butikk, har Apple kanskje planer om å la iPad Air 2 godta betalinger slik det ofte brukes sammen med andre løsninger. Det er foreløpig en antakelse, siden ikke mange rykter peker på om vi vil se denne teknologien i den nye generasjonen iPad Air.

Nyheter om lanseringen av OS X Yosemite

Apple gir allerede muligheten til å laste ned GM (Golden Master) fra OS X Yosemite for utviklere, noe som betyr at den endelige versjonen er rett rundt hjørnet. Selskapet har lovet ankomsten av flere nye funksjoner som fungerer sammen med iOS 8 i oktober, noe som betyr det OS X Yosemite bør også slippes denne måneden.

hva å forvente-keynote-oktober

OS X Yosemite legger ikke bare til massevis av nye funksjoner, men også tilbyr mange endringer i brukergrensesnittet de får det til å se renere ut enn før. Funksjoner som kontinuitet og Handoff fungerer perfekt med enheter som har iOS 8, og som lar oss svare på tekstmeldinger og telefonsamtaler fra Mac, eller motta en e-post som vi begynte å lese på iPhone og fortsatte på Mac.

Dessverre er en funksjon som heter iCloud Photo Library kanskje ikke klar i tide. Det ser ut til at den er hentet fra tidligere iOS 8-betas, og vi har ikke fått mye nyheter om det igjen. Apple var kontroversiell for forholdet sitt til å få tilgang til bilder på iCloud, så denne gangen kan det være en mer diskret utgivelse.

iMac med 5K-oppløsning

Aktuelle rykter antyder at Apple kunne det oppdater iMac med en 27-tommers modell og 5K-oppløsning 5120 x 2880 piksler, og det kan nå slutten av året.

what-to-wait-keynote-oktober-3

Sikkert har en ganske høy prisSå Apple bruker sannsynligvis det for å utfylle eksisterende iMac-modeller. Intel Haswell-prosessorpakke og muligens AMD-grafikk forventes også å bli inkludert, noe som vil være en endring fra NVIDIA GeForce-kortene som brukes av alle andre iMac-modeller.

Apple Pays ankomst

Lanseringen av Betalingen vil sannsynligvis samsvare med iOS 8.1, som allerede er i testfasen med betaversjoner for utviklere. Vi har også sett at Siri vil spille en viktig rolle i Pay, ettersom brukere vil kunne be Siri om å foreta en spesifikk kostnad eller å velge et kredittkort. De siste ryktene antyder det Apple Pay slippes 20. oktober.

Apple Maps

Tilsynelatende ville de av Tim Cook forberede seg en stor oppdatering til Apple Maps, som vi kunne se i en nyhet publisert av 9to5Mac.

hva-å-forvente-keynote-oktober-5

Det kan være, men det kan også være det perfekte tidspunktet å snakke om appen. Med den nye iOS 8 som allerede er i hendene på millioner av forbrukere og med OS X Yosemite i horisonten, kan det være et godt tidspunkt å snakke om funksjonen som vil komme gjennom begge plattformene.

iPad med skjerm på flere oppgaver

Koden som ble oppdaget i iOS 8 antyder at Apple kan implementere en ny funksjon i noen iPad-programmer som tillater brukere kjør to applikasjoner side om side, på en lignende måte som vi har sett på Windows og Android-enheter.

hva-å-forvente-keynote-oktober-4

Som påpekt av Techno Buffalo, kan dette være grunnen til at Apple ville tenke inkluderer 2 GB RAM i den nye iPad Air 2Vi vet ikke hva slags krav som vil være nødvendig for å kjøre denne funksjonen. Det virker som om det kan være nok strøm i eldre modeller for at denne funksjonen skal fungere, men selskapet kan begrense det til å velge store iPads i stedet for iPad Mini.

For øyeblikket kan vi ikke bekrefte ankomsten av noen av disse produktene, siden alt er basert på rykter og antakelser, selv om vi helt sikkert vil se den underlige overraskelsen under grunntonen 16. oktober. Og du, hva tror du vi får se under arrangementet neste torsdag?