32 bits iPhone

Hva slutten på 32-biters arkitektur betyr for Apples iPhone

32 bit iPhone

Hvis du er en vanlig leser av bloggen vår, vil du allerede vite at Apple vil trekke tilbake kompatibiliteten til 32-biters applikasjoner i iOS 11. Men hva vil slutten på 32-bitersarkitekturen bety med tanke på iPhone eller iPad?

Utgivelsen av iOS 10.3 har avklart når blir slutten på 32-biters arkitektur i forhold til applikasjonene til iOS App Store.

Alle applikasjoner som er publisert i App Store for godkjenning, vil trenge støtte for 64-biters arkitektur. Faktisk vil alle disse 32-biters applikasjonene slutte å kjøre på iOS 11.

iPhone 7 rosa

Hvordan påvirker denne endringen din iPhone?

På WWDC i juni vil Apple presentere iOS 11, og det er mest sannsynlig at denne versjonen slutte å tilby støtte for 32-biters iOS-maskinvare (iPhone 5, iPhone 5C og iPad 4). Og når den offisielle lanseringen skjer i september, vil den bli den første iPhone-en som ikke kan kjøre 32-biters apper.

EN iPhone uten 32-biters appers av iOS vil representere en unik mulighet for Apple å bruk kontrollen over programvaren og finjuster maskinvaren litt mer. 64-biters ARM (AArch64) instruksjon vil være helt adskilt fra AArch32 instruksjonen.

iPhone 32 bit

Siden ARM vil skille instruksjonssett og Apple vil ha full kontroll over iOS-appens økosystem, vil selskapet være det den første som lager en CPU ARM-arkitektur som bare støtter 64-biters kode.

På maskinvarenivå kan dette innebære frigjør en liten mengde plass i det hypotetiske tilfellet om en A11-brikke med bedre prosessorer for CPU og GPU.

Hva synes du om tilbaketrekning av kompatibilitet med applikasjonene til 32 bit på iOS 11? Tror du Apple vil fjerne mange applikasjoner fra App Store eller forlate dem selv om de ikke kan kjøres?

Kilde | ArsTechnica