free estadisticas Saltar al contenido

Hvor ubegrensede er ubegrensede priser på mobil: dette er dine grenser

marzo 18, 2020

Etter å ha erklært alarmen i Spania, har økningen i internettrafikken vært betydelig. De store gruppene av operatører i landet har tilbudt en rekke fordeler for kundene, Spesielt på brukernivå som gir ekstra gigabyte og noen tilleggstjenester.

Det er påfallende i dette scenariet at operatørene, etter å ha gitt bort gigabyte til brukerne, har kommet sammen og bedt om en "rasjonell og ansvarlig bruk" av nettverkene. I denne situasjonen, der det kan være nødvendig å bruke en tethering-forbindelse med mobiltelefonen hvis fiberen faller, ønsket vi å sjekke hvor ubegrensede er ubegrensede priser.

Begrensninger i samtalen

Telegon ringer

Det første spørsmålet som kommer til hjernen når vi snakker om en ubegrenset sats er hvis det virkelig er ubegrenset, i ordets strenge forstand. Først skal vi snakke om ubegrensede samtaler, siden flertallet av selskapene tilbyr dem. Når det gjelder store selskaper, ikke alle ubegrensede avgifter er det.

Begrensninger kan variere fra 5.000 minutter per måned til bare hentydning av "rettferdig bruk" -policyer, som ikke detaljerer spesifikke data om antall minutter

Dette er prisene med ubegrenset mobildata fra Orange, Vodafone og Yoigo: priser og forskjeller

Vi finner to typer begrensninger: minutter og destinasjoner. Selskaper som Yoigo etablerer en 5000-minutters grense for prisene deres med "ubegrensede" samtaler og andre, som Euskatel, går de opp til 7000, mens Vodafone, Movistar og Orange ikke spesifiserer denne informasjonen offisielt. Angående begrensninger i antall destinasjoner, selv om dette ikke bør bekymre oss så mye, siden disse er rundt 150. Nasjonale destinasjoner refererer til de forskjellige numrene som vi kan ringe innenfor det samme territoriet.

BEGRENSNINGER OPRETTET FOR RINGER

Movistar

Ingen definerte grenser

VODAFONE

Ingen definerte grenser

ORANGE

150 destinasjoner / måned

Yoigo

5000 minutter i måneden

Simyo

150 destinasjoner / måned

MÁSmovil

Ingen definerte grenser

Jazztel

150 destinasjoner / måned

Pepephone

Ingen definerte grenser

O2

Ingen definerte grenser

Amena

150 destinasjoner / måned

Euskaltel

7000 minutter / måned

Kort sagt er det praktisk å kjenne de virkelige grensene når du ringer, selv om vi ansetter "ubegrensede" samtaler, kan det være slik at det er en begrensning på minuttnivå og at kostnadene etter å ha overskredet begynner å gjelde annet enn den månedlige faste som vi allerede betaler.

Begrensninger på ubegrenset data

Nordwood-temaer Q8u1ygbarqk Unsplash

Når det gjelder data, vi finner litt mer av det samme, men med enda mer ugjennomsiktig informasjon. Begrensningene med ubegrenset data er hovedsakelig på tethering og hastighetsnivå, uten å spesifisere spesifikke grenser for den månedlige mengden gigabyte som er tilgjengelig for brukeren, bortsett fra i tilfelle Movistar, som uttaler at 400 GB er den rimelige barrieren.

Vodafone og Movistar setter 400 GB-barrieren for å begynne å bremse med ubegrensede datahastigheter, resten appellerer til "rettferdig bruk"

Tilsvarende, for Vodafone, har vi ledetråder fra brukerne om hva som er "krenkende bruk" for selskapet, som også vil være rundt de 400 GB. Selskaper som Yoigo fastslår i sine forhold at de kan bremse i tilfelle at de ikke bruker "rimelig bruk" av sine tjenester.

"Yoigo vil prøve å gi en oppløsning og surfehastighet optimalisert for forbruk av multimedietjenester på mobile enheter (minimumskvalitet nær DVD-en). For å sikre kvaliteten på datatjenesten, så vel som i tilfelle urimelig bruk av det, kan Yoigo redusere surfehastigheten, i tillegg til andre tiltak som kan bli implementert lovlig og / eller kontraktlig, inntil omstendighetene som motiverer det er avklart.

BEGRENSNINGER PÅ ubegrensede data

VODAFONE

Retningslinjer for rettferdig bruk, hastigheten er begrenset Roaming begrenset til 17, 18 og 19 GB i henhold til hastighet Delte tilkoblinger opp til 2 eller 10 Mbps i henhold til hastighet

Yoigo

"Fair use" -policy

ORANGE

Roaming begrenset til 22 eller 23 GB, avhengig av hastigheten Delte tilkoblinger som er begrenset til datakuponger

Movistar

400 GB på full hastighet, deretter begrenset Roaming begrenset til 3 GB

For å dele forbindelsen med flere enheter på tethering-nivå, klare begrensninger for Orange. Blant betingelsene som selskapet stiller for sine nye ubegrensede priser, er det påfallende at det er snakk om en bonus "å dele med andre enheter", som vil være 30 GB i tilfelle Love Unlimited og 80 GB in love Unlimited Premium. Når bonuser går tom, er delte forbindelser begrenset. Når det gjelder Yoigo og Movistar er verken binding eller hastighet begrenset, mens Vodafone begrenser hastigheten.

BEGRENSNINGER PÅ ROAMING PÅ ubegrensede data

VODAFONE

Opptil 16 GB med Vodafone One Unlimited rate Opp til 18 GB med Vodafone One Unlimited Super rate Opptil 19 GB med Vodafone One Unlimited Total pris

Yoigo

"Fair use" -policy

ORANGE

Opptil 22 GB med Love Unlimited rate Opp til 22 GB med Love Unlimited Max rate Up to 23 GB with Love Unlimited Premium rate Opp til 24 GB med Love Unlimited Premium rate

Movistar

Opptil 3 GB

Hvis vi snakker om streifingNår det gjelder Vodafone, finner vi ut at datagrensen er 16 GB, 18 GB og 19 GB, avhengig av hastigheten. Orange tillater opptil 22 og 23 GB avhengig av hastigheten, mens Yoigo igjen viser til "policy for fair use". Når det gjelder Movistar, som har en ubegrenset sats for selskaper, synker roaming til 3 GB, med en liten bonus på 500 minutter for samtaler.