Hvordan Apple kan forhindre at Google overtar iOS

I går kommenterte vi at Google hadde utgitt en serie verktøy som skulle hjelpe utviklere å bruke en kombinasjon av URL-ordninger og x-callback i utgangspunktet bruk Chrome som standard nettleser innenfra sine egne applikasjoner, så lenge det blir oppdaget at brukeren har det installert. Uansett hva du kaller det, er det et elegant strategisk grep fra Google, og det er noe Apple vil måtte takle før eller siden.

Hva vil Apple gjøre for å forhindre at Google gradvis tar over iOS?

Google har forbedret utformingen av iOS-applikasjonene i det siste. Igjen har disse applikasjonene gjort iPhone en av de beste Google-telefonene på planetenEttersom det er den eneste telefonen som tilbyr både en flott Apple-opplevelse og gode Google-tjenester. Det er noe Android-telefoner aldri vil kunne tilby.

Sannheten er at jeg personlig ikke bruker mange Google-applikasjoner på iPhone eller iPad. Jeg bruker Google+ og Google Drive veldig av og til, fordi de er spesifikke Google-tjenester, og logisk nok har Apple ikke applikasjoner for disse tjenestene. For nesten alt annet bortsett fra kart bruker jeg Apples standardapper. For e-post, med mer enn én konto konfigurert og vil ha et enhetlig brett, fungerer ikke Gmail-applikasjonen for meg. Jeg bruker ikke Google Voice, så vel som Google Søk. Og Chrome bruker jeg det på skrivebordet, men på mobilen og iPad ender jeg alltid opp med å bruke Safari, jeg tror det er noe raskere.

URL-ordningene og x-tilbakeringingene som Google tilbyr utviklere er en måte å bruke alt fra Google på iOS. Det er ikke den beste måten, det er sant, men som for øyeblikket tilbyr ikke iOS muligheten for å endre standardapplikasjonene, for øyeblikket er det den eneste måten. Imidlertid kan dette virke som en måte å prøve å holde seg fanget i Google-universet mens du fortsatt er på iOS. Forhåpentligvis er utviklere ansvarlige og bruker disse Google-verktøyene til la brukerne velge hvis de vil bruke Chrome når du åpner sidene, og at de ikke gjør det som noe obligatorisk.

iOS-71

Hvordan Apple vil takle det, hvis du bestemmer deg for at det er noe du må takle, er en annen sak. De av Cupertino har ikke brukt det siste året på å fjerne Google-applikasjoner integrert i iOS i det hele tatt. Begge selskapene har grunnleggende forskjeller i forretningsfilosofi. Apple bryr seg ikke om hva vi er, de vil bare ha pengene våre. Google bryr seg ikke om penger, det den vil er å samle så mye informasjon som mulig om oss.

Apple kan antagelig ikke blokkere Google-apper fra App Store eller “suging” av våre data, slik vi tillater det. Hva Apple imidlertid kan gjøre er forbedre standard iOS-apper. Forbedre dem mye. De kan lage en bedre Mail-applikasjon, en bedre Safari og legge til nye funksjoner som er fantastiske, og dermed gjøre at Google-applikasjoner mister litt av appellen.

Ifølge noen rykter, som vi leser i dag på iMore, kunne Jony Ive jobbe med nye versjoner av de grunnleggende iOS-applikasjonene. Ingen kan slå Google på tjenester akkurat nå, og antagelig kan ingen gjøre det på lenge, og det vil absolutt ikke være Apple. Men programvare er en annen historie. Programvare er Apples levebrød. Den beste måten for Apple å forhindre at Google overtar iOS, er gjøre iOS-apper bedre.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!