free estadisticas Saltar al contenido

Hvordan automatisk oversette tekst på Mac takket være Automator

marzo 26, 2020

Hvordan automatisk oversette tekst med Automator – macOS er operativsystemet som våre Mac-datamaskiner inkluderer. Et veldig komplett system som, i tillegg til å dekke alt vi trenger i dag til dag med applikasjonene deres, inneholder noen veldig kraftige verktøy men ukjent for mange. En av dem er Automator, et verktøy designet for å lage arbeidsflyter og forenkle daglige og repeterende handlinger. for eksempel å endre formatet på bildene, automatisk komprimere filer, gjøre vår Mac om til en vekkerklokke eller automatisk skrive ut, blant mange andre ting.

Hvis du er student eller jobber for et multinasjonalt, Det er mulig at du ved flere anledninger jobber med artikler på andre språk og vi er sikre på at du har kommet over et avsnitt i en tekst som du ikke forsto veldig godt hva det betydde. Det er klart vi må fortsette arbeidet og, Selv om vi kan kopiere og lime den inn på en tekstoversettelsesside, er det mye mer praktisk å trykke på en enkelt knapp og få den oversatte teksten til å vises helt. Noe som vi med Automator kan gjøre på sekunder som vi vil se nedenfor.

Hvordan automatisk oversette tekst med Automator

Det vi skal lære deg i dag er opprette en handling med Automator som oversetter en tekst som vi velger og automatisk presenterer den for oss i et Safari-vindu med en klikk mus.

  • Det første vi må gjøre er åpne Automator-appen.
  • I hovedvinduet Automator velg ‘Hurtig handling’ og trykk på valgknappen for å åpne arbeidsområdet.
  • Så i venstre kolonne vi ser etter ‘Kjør Applescript’ og drar det til riktig område. Vi vil observere at en kode vises i lilla som vi må velge helt og slette den.
  • deretter vi kopierer og limer inn følgende kode eller script i det stedet der de lilla bokstavene var som vi har eliminert i forrige trinn (vi minner om at når du limer inn en kode du må slette sitatene manuelt, siden avhengig av utstyret du bruker formatet kan gi en feil).

når du kjører {input, parameters}, setter duURL til ”http://www.google.com/translate_t?langpair=en%7en&text=” og inputtell søknad "Safari" for å lage nye dokument med egenskaper {URL: theURL} sluttløp

  • En av endringer som har brakt de nyeste versjonene av macOS (bare for MacOS Catalina-brukere), er at vi må gjøre det velg fra menyen øverst der det står "Arbeidsflyt mottar gjeldende"> og velg 'Tekst'.
  • Vi lagrer det med navnet "Oversett tekst" eller noe vi kjenner igjen med det blotte øye, siden det vil være den som vises i menyen når du lager klikk rett med musen.

Fra nå av og når vi ønsker å oversette en tekst til engelsk, vi må ganske enkelt velge det, gjør det klikk med høyre museknapp og velg det nye alternativet som vises i «Oversett tekst» -menyen som vi har lagt til takk til Automator.

Extra Ball – Legg til ordbøker til ditt MacOS-system

Mange av dere vil vite at hvis du trykker med 3 fingre på et ord på spansk, vil systemet fortelle deg betydningen av dette ordet takket være den innebygde ordboken macOS. vel, vi har muligheten til å legge til ordbøker for flere språk for å kjenne betydningen av ordene deres. Vi kan også legge til så mange vi vil.

  • For dette vi åpner ordboken applikasjonen.
  • Vi går inn i deres preferanser (i toppmenyen eller ved å bruke kommando-tastene og komma-symbolet ⌘ +,).
  • Legg til ordbøkene som vi ønsker.