contadores Skip to content

Hvordan Google “invaderer” iPhone og hvordan Apple ønsker å stoppe dem

Android representerer allerede 75% av det totale salget av smarttelefoner i verden, og i mellomtiden er Apple og Samsung fortsatt i odds i en sterk kamp i retten. Denne kampen ser ut til å ha ledet Apples oppmerksomhet og har tillatt Google å utvikle et alternativt univers for iOS-brukere med sine tjenester og applikasjoner.

Apple har innsett at de trenger å kontrollere nøkkelopplevelsene i operativsystemet sitt og fjerning av applikasjoner som Google Maps og Youtube kan være en del av denne bevegelsen. Kampen er ikke bare i å klare å selge maksimalt antall terminaler, men også i få en bedre brukeropplevelse.

Google ser ut til å ønske å dominere iPhone med applikasjoner og tjenester

Googles applikasjoner for iOS gjør ikke bare iPhone- og iPad-brukere å bruke Googles tjenester i stedet for Apples, men de inntar stadig en større plass på enhetene til et stort antall brukere. I følge undersøkelsene rundt 61% av iOS-brukerne var motvillige til å oppgradere til iOS 6 på grunn av en ny kartleggingsappMange venter fortsatt på at Google skal lansere en Google Maps-app for iOS, en app som Apple bør godkjenne på AppStore.

Noen hevder at kartfiascoen sammen med lanseringen av Siri kunne ha vært årsaken til oppsigelsen av Scott Forstall, og noen tror at hans avgang kan bety en kursendring for iOS. Forekomsten av Google i iOS fremover gjenstår å se, men det ser ikke ut til at Apple ignorerer Googles kontroll over iOS-brukere på grunn av sine tjenester.

Google har oppdatert sine iOS-applikasjoner. Et utvalg av applikasjoner som tilbyr flertallet av emblematiske Android-funksjoner i kontoprogrammer for iOS som blir stadig bedre integrert. For eksempel har Google klart å lage lenker fra forskjellige applikasjoner som er åpne fra Chrome for iOS. Det ser ut til at Google gjør alt for å holde iOS-brukere innenfor tjenestene sine, og det ser ut til at Google jobber for det.

AppStore-retningslinjene gjør det veldig tydelig Apple kan avvise alle apper med funksjoner som ligner på innfødt iOS. Selv med det ser det ut til at Apple godtar flertallet av Google-applikasjonene uten for mange problemer, selv om noen har store likheter med det innfødte iOS. Gmail for e-post, stemmesøk for Google, Chrome som nettleser, Google Voice, Google Latitude og forhåpentligvis kommer Google Maps for iOS snart frem.

Spørsmålet i denne situasjonen er: Hvor lojale er iOS-brukere overfor Google-tjenester? Kan vi leve uten Google-applikasjoner på iPhone og iPad? Hvor mange iPhone-brukere kan velge å kjøpe en Android i tilfelle iOS helt mangler Google-applikasjoner? Disse spørsmålene kan være veldig viktige i løpet av de kommende månedene eller årene. Spesielt hvis Apple begrenser Googles mulighet til å tilby iOS-applikasjoner av sine tjenester.

I følge de siste ryktene er Google ikke så veldig optimistisk om de vil få sin iOS-kartleggingssøknad godkjent snart. Dette kan være et tegn på hva som vil komme i fremtidige versjoner og oppdateringer av Google-applikasjoner. Ankomsten av en ny Google Maps-applikasjon til iOS kan bety et enormt slag for Apple Maps, og dette kan være et stort problem for Apple og kan være årsaken til at Google Maps-applikasjonen ikke blir godkjent før Apple kartlegger enormt bedre.

Helt sikkert Google har god grunn til å opprettholde sin tilstedeværelse på iOS-enheter. Bortsett fra at brukerne fortsetter å bruke tjenestene sine fra iPhone og iPad, kom to tredjedeler av mobilsøk fra iOS-enheter, så det er tydelig at de ikke kan gå glipp av den delen av kaken. Det er tydelig at delvis er dette beløpet så stort, siden Apple etablerer Google som standard søkemotor og dette kan endres når som helst, selv om det foreløpig ikke har gjort det, selv om Apple har endret teksten i Safari-søkefeltet som før satt “Google“Bare”Søk etter” En subtil forandring, men en som kan bety mer enn vi kunne forvente.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!

Spor | 9to5Mac