Hvordan iPhone Xs FaceID fungerer: 11 spørsmål og svar

Hvordan iPhone Xs FaceID fungerer: 11 spørsmål og svar

Som du vet, på iPhone X erstatter FaceID Touch ID, fingeravtrykssensoren som har fulgt oss siden 2013 med iPhone 5s. Men et slikt nytt, nøyaktig og effektivt biometrisk-basert identifikasjonssystem reiser mange tvil og bekymringer. Av den grunn har Apple satt seg til å arbeide for å prøve å tydeliggjøre dem alle, både i hovednoten og på nettet.

Hvordan FaceID skanner ansiktet ditt

FaceID bruker et TrueDepth-kamera foran som bruker et avansert sett med sensorer for å måle dybde. I utgangspunktet IR-senderen kaster mer enn 30 000 poeng for ansiktet ditt for å kartlegge strukturen. Infrarødet går deretter tilbake til iPhone X, og signalet blir hentet av mottakeren, som behandler dataene på den kraftige B11-brikken A11. Denne informasjonen konverteres til en matematisk modell som sammenlignes med ansiktsstrukturen som er lagret under konfigurasjonsprosessen.

Som med Tour ID, Hvis det er samsvar mellom de to, vil iPhone X låses opp. Du kan nå berøre skjermen for å gå til Hjem-skjermen.

FaceID i mørket

Siden FaceID også bruker infrarød for å skanne ansiktet ditt fungerer jevnt under dårlige lysforhold og til og med i mørket. TrueDepth-kameraet integrerer noe som Apple kaller “Flood Illuminator”, i utgangspunktet et infrarødt lys som lyser opp ansiktet ditt i mørket, slik at senderen og mottakeren kan fungere tilfredsstillende.

Kan FaceID bli lurt?

I motsetning til hva som skjer med Samsung Galaxy S8, iPhone X kan ikke lure med et bilde fordi det benytter 3D ansiktsgjenkjenning.

I tillegg har Apple implementert et ekstra sikkerhetstiltak som vil måle ansiktsaktiviteten vår. FaceID låser opp terminalen bare når du ser i retning av iPhone X med øynene åpne. Selv om det er en valgfri funksjon som vi kan deaktivere.

FaceID er hva følsom nok til å fortelle forskjellen mellom deg og noen som bruker maske i ansiktet. Apple har FaceID-trener med hyperrealistiske skinn laget av Hollywood for å sikre at du ikke lar deg lure slik.

I følge Apple FaceID er sikrere enn Touch ID fordi det er mindre sjanse for å mislykkes. Mens det med fingeravtrykssensoren er det et forhold på 1: 50 000 som en uautorisert person klarer å låse opp iPhone-en din, med FaceID går denne muligheten opp til 1 million. Hvis du har en tvillingbror, øker selvfølgelig denne feilprosenten.

Mens vi hadde 5 forsøk med TouchID, med FaceID vil det bare være to. Hvis iPhone X ikke er ulåst, krasjer den og krever en kode.

Kan FaceID brukes med hatter, sminke, skjegg, briller …?

FaceID fungerer ordentlig med hatter, skjegg, briller, skjerf og annet tilbehør som dekker ansiktet delvis. Dette skyldes A11 bionic chip og maskinlæring, en funksjon som bruker kunstig intelligens som er i stand til å gjenkjenne endringer i utseendet ditt. I tillegg vil det fungere uten problemer i tilfelle du bare har en brøkdel av ansiktet i sikte.

FaceID også tilpasser seg endringer i utseendet ditt over tid, så den vil kjenne deg igjen selv om du dyrker skjegg eller håret vokser.

Apple nevnte imidlertid ikke solbriller i grunntonen, altså det kan være at FaceID ikke fungerte i dette tilfellet Fordi det mørkner øynene, og øyekontakt er nødvendig for å låse opp enheten. Selv med den ekstra oppmerksomhetsfunksjonen deaktivert.

Fungerer FaceID når jeg sover? Hva om jeg er bevisstløs?

Hvis noen prøver å låse opp iPhone X med ansiktet mens du sover, Det vil ikke virkeHusk at det vil kreve at du ser på et sted på iPhone X.

Hvordan er personvernet med FaceID?

På telefoner med Touch ID ble fingeravtrykket ditt lagret i en sikkerhetsklav av enheten, slik det vil skje med FaceID. alle ansiktskart blir kryptert og lagret i dette sikre området som har autentisering for å få tilgang til det. Og nei, disse dataene vil ikke bli lagret i iCloud eller sendt til Apple.

Kan flere ansikter registreres?

I motsetning til hva som skjedde med Touch ID, det er ikke mulig å lagre mer enn ett ansikt i FaceID. IPhone X vil være den eksklusive og ikke-overførbare eiendommen til en enkelt person. Du kan bare legge til et annet ansikt hvis du sletter det du tidligere har skrevet inn.

Hvordan fungerer FaceID med åpne vinkler?

Du trenger ikke å ha iPhone X rett foran ansiktet for å låse den opp. Selv om vi ligger på et bord med forsiden opp, vil FaceID fungere perfekt, slik vi kunne se i hovednotatet.

Hvordan fungerer FaceID med Apple Pay?

FaceID erstatter Touch ID når du autentiserer oss til å betale med Apple Pay. Du må ganske enkelt se på iPhone X for å autorisere betalingsprosessen. Dobbeltklikk deretter på sideknappen for å bekrefte det.

I tillegg til Apple Pay, husk at du kan kjøpe fra iTunes, App Store og andre tredjepartsapper.

Noen spesielle funksjoner ved FaceID

Som vi har diskutert, må du se på iPhone X for å bruke FaceID. Men det er også med bare ett blikk du kan bla gjennom meldinger og varsler fra terminalen og senk eller taus alarmen fordi iPhone X oppdager blikket ditt som en interaksjon til.

Hvordan er den nevrale motoren til FaceID?

FaceID har to nøytrale motorer som er plassert inne i A11 bionic chip. De opererer i sanntid og kan behandle mer enn 600 milliarder operasjoner per sekund. For å trene dette nevrale nettverket av kunstig intelligens, brukte Apple mer enn 1 milliard ansikter.

Er FaceID en perfekt teknologi?

På samme måte som Touch ID gradvis ble forbedret og effektivisert, Face ID vil ikke være perfekt med det første heller. Apple vil polere denne funksjonen med sine oppdateringer, og fremtidige iPhones kommer med mer avansert FaceID fordi det er fremtidens teknologi.

Via | Macrumors