Saltar al contenido

Hvordan lage et eget bakgrunnsbilde med Parallax Effect for iOS 7

Hvordan lage et eget bakgrunnsbilde med Parallax-effekt for iOS 7

Apple har lagt til en veldig interessant ny 3D parallakseffekt på startskjermen og på låseskjermen til iOS 7, som la oss se hva som er “bak” hovedskjermikonene når du vipper iOS-enheten. Vi kommer til å kommentere detaljene om hvordan denne effekten fungerer, men i bunn og grunn kan vi si at iOS forstørrer tapetet vi har for å gi den plass til å bevege seg når du vipper enheten.

For å få 3D Parallax-effekten til å se enda bedre ut, kan vi det bruk et bilde med litt høyere oppløsningSå når iOS zoomer inn for å skape flere marginer for å bevege seg, ender bildene i bildet kartlagt i skala 1: 1 på skjermen.

Lag ditt eget bakgrunnsbilde med Parallax-effekt for iOS 7

Folket i Pålitelige anmeldelser har gjort beregningene, og det viser seg at for at tapetet skal være perfekt med parallakseffekten, er det nødvendig legg til 200 piksler mellomrom på hver side av bildet. Dette er størrelsene som kreves avhengig av enheten vi har:

  • For iPad 2 og iPad Mini: 1.424 x 1.424 piksler.
  • For iPad 3 og iPad 4: 2.448 x 2.448 piksler.
  • For iPhone 4S: 1.360 x 1.040 piksler.
  • For iPhone 5: 1.536 x 1.040 piksler.

Noter det iPhone 4 støtter ikke 3D parallakseffekt. Som vi allerede har diskutert, til tross for at Apple sier at de eldre modellene av både iPad og iPhone er kompatible med iOS 7, gjør deres tekniske begrensninger noen funksjoner utilgjengelige.

For å lage disse bakgrunnsbilder er det ideelle start med en større bildestørrelse enn de som er nevnt over. Hvis de har samme bildeforhold som den endelige oppløsningen, vil vi ganske enkelt måtte endre bildestørrelsen med de riktige dimensjonene, avhengig av enheten vår. Hvis det ikke har samme bildeforhold, kan det være nødvendig å beskjære bildet for å få riktig sideforhold eller for å endre størrelsen på det.

kontroll-sentrum-ios-7

Som kommentert i iPhonehacks, når vi har bildet, vil vi bare måtte lagre det og angi det som bakgrunn.

Parallax-effekten det er bare en av nyhetene som inneholder Apples nye mobile operativsystem. Det nye Kontrollsenteret, den nye multitaskingen, alle de redesignede native applikasjonene og mange flere funksjoner vil få oss til å tenke at når vi installerer den nye versjonen, står vi overfor et annet, men kjent, operativsystem.

Hva tror du? Har du installert iOS 7? Har du prøvd å sette et bakgrunnsbilde? Hvordan har du hatt det? Fortell oss dine inntrykk.