Hvordan nedgradere betaen fra iOS 13 og iPadOS til iOS 12

Hvordan nedgradere betaen fra iOS 13 og iPadOS til iOS 12

IOS 13 og iPadOS betaene er nå tilgjengelige for alle. Til tross for Apples innsats for å prøve å beholde de første betas kun for utviklere, er det allerede mulig å få tilgang til profilene som tillater nedlasting av nye versjoner. Dette forutsetter at alle brukere, uansett opplevelsesnivå, har tilgang til de første beta-buildene av iOS 13 og iPadOS. Dette åpner dørene for at mange av dem blir skuffet, og det er ikke for mindre.

Disse tidlige versjonene av den siste systemoppdateringen gir tilgang til mange av de nye funksjonene de vil tilby på offentlig utgivelse. Imidlertid er det fortsatt ganske mange feil, og opplevelsen som kan bli hatt for øyeblikket er langt fra det vi vil finne om noen måneder. På denne måten er det sikkert mange som allerede angrer på å ha tatt spranget til den nye versjonen, etter å ha møtt noe som kanskje ikke tilsvarer det som var forventet av mange.

Av denne grunn, fra iPadizate, gir vi deg en kort guide der vi vil presentere metoden som du må følge returner trygt til din forrige versjon. Denne prosessen vil være mye enklere hvis du har lagret i iTunes eller iCloud en sikkerhetskopi av filene på telefonen. Likevel, hvis du ikke har en sikkerhetskopi, ikke bekymre deg. Takket være IPSW-filene og gjenopprettingsmodus for de forskjellige programvareversjonene som Apple har lansert, kan du også returnere.

Hvordan nedgradere fra iOS 13

Å starte, må du deaktivere Finn min iPhone på enheten din. For å kunne gjøre det, må du ganske enkelt gå til Innstillinger, få tilgang til delen av profilen din og velge Søk, hvor vi vil finne en ny seksjon kalt Finn min iPhone som lar oss deaktivere tjenesten. Dette er et obligatorisk trinn, siden aktiveringslåsen forhindrer deg i å gjenopprette en telefon uten å bli deaktivert først, og fungerer som en nødbryter.

Gjenopprett fra en IPSW-fil

Etter å ha deaktivert Finn min iPhone, trenger vi bare få tak i den nærmeste Mac eller PC med den nyeste versjonen av iTunes installert. Nå kan vi benytte oss av både IPSW-filene i den nyeste versjonen av systemet, eller en sikkerhetskopi som er laget før vi installerer beta.

  1. Koble enheten din til Mac eller PC Gjennom en USB-tilkobling, ikke via Wi-Fi, vil iTunes oppdage den og enhetssiden vil være aktivert.
  2. Hvis du vil gjenopprette systemet uten sikkerhetskopi med en IPSW-fil, velger du gjenopprette mens du trykker på Alternativ på Mac eller Kontroll på WindowsDette åpner et utforskervindu som lar deg velge en kompatibel fil, men vær nøye med å velge riktig versjon for den aktuelle modellen.
  3. iTunes begynner å gjenopprette enheten fra den valgte filen. Huske ikke koble fra USB-kabelen til iTunes indikerer at det er gjort.

Gjenopprett enheten gjennom gjenopprettingsmodus

Til slutt, hvis du ikke vil risikere å laste ned en IPSW-fil fra Internett, kan du også bruke denne metoden:

  1. Aktiver gjenopprettingsmodus ved å trykke og holde på Lås / våkne-knappen og en volumtast slått av mens du kobler til via USB til telefonen ber om å bli koblet til iTunes. På iPhone 7 og 7 Plus må du trykke og holde inne Lås / vekke og Volum ned-knappene. Hvis du har en iPad med Face ID, trykker du på dvaleknappen og en av volumknappene til enheten slås av, og koble deretter iPad til PCen mens du trykker på Volume Up. For andre enheter må du slå av enheten og deretter koble USB-en mens du trykker på startknappen til gjenopprettingsskjermen vises.
  2. Koble enheten din til en Mac eller PC og iTunes vil gjenkjenne den som en enhet i gjenopprettingsmodus.
  3. Deretter, Velg Gjenopprett og bekreft handlingen velge Gjenopprett og oppdater.
  4. Vent til iTunes skal fullføre prosessen og ikke koble fra enheten.

Det kan interessere deg | 101 skjulte nyheter om iOS 13 og iPadOS som du ikke visste ennå

Når noen av disse metodene er fullført, har du muligheten til å glede deg over den siste stabile versjonen av iOS-operativsystemet igjen. I fremtiden Du kan alltid gå tilbake til betaversjoner hvis du vil, men husk først hva det kan bety hvis det ikke går som du forventer.