contadores Skip to content

Hvordan QuickType og tredjeparts tastaturer vil fungere i iOS 8

QuickType og bruk av tastaturer fra andre utviklere, nye funksjoner i tekstinndata i iOS 8

I løpet av den siste WWDC14 kunngjorde Apple nye versjoner av operativsystemene sine for både stasjonære og mobile enheter. Når det gjelder iOS 8, kan vi si at det var en av de viktigste oppdateringene gjort av det amerikanske selskapet, lastet med forbedringer, nyheter og endringer i hermetikkens filosofi.

En av de nye funksjonene som ble kunngjort og som hadde sin egen plass under konferansen var QuickType, en prediktiv motor som foreslår tastatur som hjelper oss med å legge inn tekst raskere på iPhone og iPad. Det vil være tilgjengelig på flere språk, inkludert spansk.

quicktype-keyboards-third-ios-8-1

Påstandene om denne teknologien forblir ikke i de typiske forslagene basert på karakterene vi skriver eller i en enkel autokorreksjon, men intelligent Det vil foreslå ord kontekstuelt, avhengig av applikasjonen vi er i og til og med mottakeren av teksten vår..

Spådommer vil være mer nøyaktige jo mer vi bruker tastaturet, siden det har læringsevner om ordene vi bruker mest eller måten å skrive på når vi henvender seg til en bestemt person.

quicktype-keyboards-third-ios-8-2

For eksempel vil det være i stand til å skille om vi er i Mail-applikasjonen eller i Meldings-applikasjonen og vil foreslå mer formelle ord i det første og mer språk i det andre. I tillegg vil den tilpasse forslagene over tid, avhengig av kontakten vi samtaler med eller sender en e-post.

I tillegg til QuickType, lar iOS 8 deg installere tastaturer fra andre selskaper og bruke dem som standard i hele systemet

Men her ville ikke kraften til QuickType ende. Hvis de stiller oss et spørsmål under en samtale der de forteller oss om vi foretrekker å gå på kino eller spise middag eller forventer at vi svarer “ja” eller “nei”, automatisk, forslagene vil inneholde disse ordene, og med et enkelt trykk kan vi svare på.

quicktype-keyboards-third-ios-8-3

En annen nyhet introdusert i iOS 8 er muligheten for å bruke tastaturer fra andre utviklere og dermed å sammenlignes med Android-plattformen, der brukerne lenge har hatt glede av et stort antall tastaturer, noen av dem, virkelig gode og som vi absolutt vil se på enhetene våre. Apple tillot allerede visse tastaturtilpasninger i applikasjoner, men det er nå når vi kan velge den vi liker mest som standard inndatametode for hele systemet.

Bruken av QuickType og generelt åpningen av systemet, bærer risikoen og en rekke begrensninger som garanterer personvern og sikkerhet er nødvendig.. Ord som er lært av QuickType, vil bli lagret på samme enhet og vil ikke bli delt med Apple. Det gjenstår å se om vi kan bruke læringen på andre iOS-enheter eller om den vil bli lagret i sikkerhetskopien og kan gjenopprettes for ikke å miste fremgangen.

quicktype-keyboards-third-ios-8-4

QuickType vil være en god hjelp til å legge inn tekst på iPad eller iPhone

Det samme skjer med tredjeparts tastaturer som må begrense driften til selve enheten for å unngå for eksempel keylogging, aktivitet som kan registrere alt vi skriver og brukes til et uredelig formål. Hvis noe tastatur baserer forslagene sine på en ekstern server eller i skyen, må det være kjent av brukeren og gi sitt uttrykkelige samtykke. Disse tastaturene deaktiveres automatisk når vi må skrive inn et passordfelt og iOS 8-tastaturet blir aktivert.

Alt dette er teori, slik kolleger i iore forteller oss, Det vil være nødvendig å vente til høsten for å bekrefte driften av alle disse nyhetene fra første hånd som representerer QuickType og den åpne døren til tastaturer fra andre utviklere.

Hva synes du om de nye funksjonene i iOS 8 for tekstinntasting?