contadores Saltar al contenido

Hvorfor er iMessage og FaceTime mer pålitelige enn Hangouts?

Programmer for videosamtaler og direktemeldinger brukes av millioner på millioner av mennesker i dag. Dette har mange fordeler, men det har også alvorlige konsekvenser som f.eks mangel på personvern, sikkerhet og databeskyttelse.

Det er absolutt ikke lett å vite hvilket som er den sikreste meldingsprogrammet. Mange faktorer må tas i betraktning: transittkryptering, identitetsverifisering, lovlig databeskyttelse … Selv om vi kan fremheve noen veldig sikre applikasjoner, som Ansiktstid og iMessage fra Apple.

facetime-imessage-hangouts-sikkerhet (1)

FaceTime og iMessage: apper som beskytter ditt personvern

Som vi nevnte før, er Apples meldings- og videosamtalerapplikasjoner i toppen av appene som bedre beskytte personvernet vårt. Men hvorfor? Hvorfor er de sikrere enn, for eksempel, Google Hangouts?

Som med WhatsApp, hvis meldinger kan fungere som bevis i retten, skjer noe lignende med Google Hangouts. Group chat og videosamtaler plattformen er mottakelig for overvåking av politi og myndigheter.

facetime-imessage-hangouts-sikkerhet (2)

At FaceTime og iMessage ikke tillater regjeringen å spionere etter samtalene og videosamtalene våre, er på grunn av krypteringstypen (E2EE: ende-til-ende-kryptering). En type kryptering som Google Hangouts-appen ikke har.

Mange brukere bruker Hangouts hver dag og har åpent klaget på denne sikkerhetsfeilen, og påstår at “transittkryptering ikke er det samme som en-til-ende-kryptering av iMessage og FaceTime.”

facetime-imessage-hangouts-sikkerhet (4)

Du vil være enig med meg i at selv om det kan virke dumt, kan et problem som dette være ødeleggende og til og med føre til krenker borgernes rettigheter. Enda mer med tanke på at Google lagrer en enorm mengde data om våre likes, søk, besøkte nettsteder og til og med samtaler.

facetime-imessage-hangouts-sikkerhet (3)

Så kjære lesere, hvis du planlegger å plyndre en bank, planlegger forseelser eller ulovlig handling (som vi fra iPadizate ikke vil godkjenne ?) vet du, IKKE bruk Google Hangouts. Siden, selv om Googles offisielle dokumenter nevner at “informasjonen vår blir kryptert og derfor den vil være sikker”, er det veldig sannsynlig at myndighetene og politiet kan lese og få tilgang til samtalene våre.

Hva tenker du om dette? Tror du iMessage og Ansiktstid Er de de tryggeste appene i dag? Bruker du Google Hangouts ofte? Delta i kommentarene, takk!