Hvorfor er iPad fremdeles vellykket og Microsofts overflate ikke?

Forrige uke, under inntektsrapporten, rapporterte Microsoft om en nedgang på 900 millioner dollar på grunn av usolgt Surface RT-lager. For et drøyt år siden lanserte programvaregiganten enheten, og til tross for selskapets fortsatte innsats, inkludert agnannonser med iPad, ser det ikke ut til at ting går bra.

Det er flere årsaker bak den dårlige starten på Microsoft-nettbrettet, men Nick Bilton, fra New York Times, gjør en verdifull note:

“Dagens forbrukere vil ikke ha alternativer. De er utålmodige. De vil åpne boksen med den splitter nye gadgeten sin og begynne å bruke den med en gang. De har ikke tid til å tenke på SD-kort, USB-stasjoner, digitale penner eller sammenleggbare medier. Det gjør ikke Surface RT. Eller slik må brukerne tenke. ”

Vi analyserer hvorfor suksessen til iPad og feilen i Microsofts Surface RT skyldes

IPad er en av de enkleste mobile enhetene som kan kjøpes, og dette poenget representerer en stor del av populariteten. Kjør iOS, akkurat som iPhone og iPod Touch, og alle applikasjoner har dem “I to berøringer”. Det eneste du trenger å bekymre deg for når du kjøper et eplebrett, er størrelsen på lagringsplassen du skal velge, og om du vil ha det med eller uten mobilforbindelse. Du kjøper den, tar den ut av esken og begynner å bruke den.

ipad-blanco

For den gjennomsnittlige nettbrettkjøperen er det dessverre mange spørsmål rundt Microsofts Surface. For eksempel forskjellen mellom versjonen med Windows RT og versjonen med Windows 8 Pro. Selv om det er en enorm prisforskjell mellom de to, gjør ikke det å måtte forklare hva forskjellen er, noe for å hjelpe en god markedsføring. Jeg liker veldig godt Microsoft-nettbrettet, både maskinvare og operativsystem, men det kjenner jeg igjen for noen som ikke forstår for mye av disse enhetene er det ganske forvirrende. Dette skjer ikke med iPad. Gjennomsnittlige forbrukere bryr seg ikke engang om maskinvaren inni.

overflate-rt

Selvfølgelig er det hele et spørsmål om smak, men brukeropplevelsen er også en av nøkkelfunksjonene. Hvorfor kan jeg for eksempel ikke installere Photoshop på Surface RT når jeg kjører Windows 8? Det er forvirrende. IPad-opplevelsen er kjent, trøstende og kjent. Windows 8 er fremdeles veldig forvirrende for brukereDet krever fortsatt at du tenker først på hva du vil gjøre og hvordan du gjør det. Windows er først og fremst kjent som et stasjonært system, en produktivitetsmaskin, en datamaskin. Nettbrettet har ingenting med dette å gjøre, det er nærmere iPad, en mer tilfeldig bruk. Men vet den gjennomsnittlige brukeren at Surface RT også har en app-butikk?

ipad_4_vs_surface

Vi er overrasket over enkelhet. Mottoet “Det fungerer bare” Det er en klisjé, men det er helt sant. IPad-en er enkel, og den fungerer bare. Hvis Microsoft planlegger noen etterfølger til Surface, håper jeg det lykkes. Når de kommenterer iMore, at det er konkurranse er bra for alle, trenger vi selskaper som Microsoft og Google for å fortsette å presse Apple.

Vi vil gjerne vite din mening. Hva tror du iPad må være så vellykket at Surface RT ikke gjør det? Tror du det er enkelhet slik vi har kommentert, eller er det noe annet?