contadores Skip to content

Hvorfor selger Apple iPad 2 fortsatt?

IPad 2 har 22% av salget i september

Igjen, gjennom en rapport fra Consumer Intelligence Research Partners, fikk vi vite om markedsandelen til iPad 2. 2. mars 2011 presenterte Apple den for markedet. I dag, mer enn to år og tre nye modeller senere, Apple fortsetter å tilby det i sin produktkatalog. Hvorfor fortsetter selskapet å selge det? Svaret er veldig enkelt, fordi du fortsetter å kjøpe.

apps-ipad-ukers-535x3502

For forbrukere generelt er iPad 2 ikke et bra kjøp. For 100 euro mer, er det Air med en høyoppløselig skjerm, A7-prosessor og mindre vekt og størrelse. Også, for samme pris har vi Mini Retina med de samme egenskapene som Air, men med en 7,9-tommers skjerm. For andre sektorer, og spesielt innen utdanning, tilbyr et nettbrett på 9,7 tommer større tekster og derfor enklere bruk for to eller tre studenter om gangen.

Vi lærte allerede forleden at iPad var det foretrukne apparatet i klasserom, spesielt er det spesielt gunstig for studenter i spesialundervisning. Vi kommenterte også at Apple hadde signert en avtale med Los Angeles slik at alle elever på skolene deres hadde et nettbrett fra blokka. Så det er ikke overraskende at en enhet, så gammelt teknologisk sett, oppnår nesten 30% av alt iPad-salg.

beste-games-ipad-2012

Av det totale antall solgte terminaler i perioden mars til juni utgjorde salget av iPad 2 33% og 35%, nesten samme prosentandel som netthinnen og Mini. Allerede i september faller forholdet, og størstedelen av salget er gruppert i Retina-modellen med 46%.

Apple bruker lokke- eller asymmetrisk domeneeffekt

Rapporten tydeliggjør at denne taktikken for å fortsette å selge iPad skyldes at “Forbrukere endrer preferanser hvis vi bare inkluderer et tredje alternativ når vi bare har to alternativer. Dette er kjent i markedsføringsverdenen som lokkeeffekt eller asymmetrisk dominans. Uten tvil har Apple dominert markedsføringsverdenen i mange år. Bevis for dette er den lojale kundeindeksen som den har, overlegen den for alle merkevarer, så vel som alt som beveger verden for dem i Cupertino.

ipad-mini-ipad-2-ipad-luft-ipad-mini-retina

Som de forteller oss i Appadvice, tilbyr Apple iPad 2 for å demonstrere at de to andre mulighetene er mye mer anbefalt. Det er det ingen tvil om, men hvis de i deres markedsføringskampanje kan selge, som det skjer, noen få enheter av iPad 2, dobbelt fortjeneste. Strålende, ikke sant?

Vil du kjøpe i dag den andre versjonen av det mest berømte nettbrettet, eller vil du gå til en mer aktuell modell?