contadores Skip to content

I følge en rapport er iPad Air billigere å produsere enn tidligere modeller

For mindre enn en uke siden har vi iPad Air mellom oss, og det nye Apple-nettbrettet har allerede vært underkastet den strengeste testing og analyse å virkelig sjekke potensialet og finne ut hva som er inni det. Til de allerede tradisjonelle sammenbruddene av produktet av iFixit, blir den strenge analysen av hver av komponentene lagt til for å finne ut hva den virkelige prisen for hver enkelt er.

Selv om denne analysen ikke inkluderer kostnadene for FoU som er involvert i å lage en ny design som iPad Air, og heller ikke produksjonskostnadene, kan vi vet praktisk talt nøyaktig prisen på komponentene.

ipad-air-ifixit

Tatt i betraktning prisen på hver komponent, vil totalprisen på iPar Air koste Apple $ 274.

Selskapet IHS Suppli har lansert for å utføre denne arbeidskrevende oppgaven å avgjøre den endelige prisen det koster Apple å produsere den nye iPad Air. Selv om logikken vil føre til at vi tenker at den endelige prisen på iPad Air måtte være høyere enn for tidligere modeller, viser undersøkelsen som er utført at dette ikke er tilfelle.

I følge dataene som er hentet fra analysen utført av IHS Suppli, den totale prisen det ville koste Apple å produsere iPad Air ville være $ 274 og $ 361 for den beste modellen. I beregningen av prisen er kostnadene for 9,7-tommers skjerm, som utvilsomt er den dyreste komponenten for de i Cupertino, 90 dollar.

ipad-air

Hvis vi sammenligner denne prisen med tidligere modeller, for eksempel iPad 3, finner vi det den nye iPad Air er 42 dollar billigere å produsere enn 3. generasjons modell, som medførte en total kostnad på $ 306.

Studiedataene tar ikke hensyn til andre faktorer som FoU-utgifter, produksjonskostnader, distribusjon osv. …

Som vi påpekte i begynnelsen av denne artikkelen, må det være klart at dette ikke betyr at Apple ikke får 215 dollar netto for hver solgte nettbrett, siden den mange andre faktorer blir ignorert som kostnadene i FoU som er involvert i å lage en ny design, utgiftene til å montere alle disse komponentene, verdensomspennende distribusjon, programvareutvikling, lønnene til ansatte i Apple Retail, osv. …

ipad-air-grey-space-1

Som vi har sett i TUAW, disse analysene skal aldri tas bokstaveligVel, ikke bare er andre faktorer som direkte påvirker prisen ignorert, men vi vet heller ikke om Apple kjøper komponentene nå billigere enn for 2 år siden.