contadores Skip to content

I pressemeldingen fra den økonomiske rapporten fra Amazon siteres iPad Mini

Folket i Amazon, selskapet som skriver ut smiler på boksene med produktene sine, det ser ut til at de ikke hadde så mange grunner til å smile, og det er at i den nylig publiserte resultatrapporten, Amazon har kunngjort tap for første gang på 9 år. Til tross for at omsetningen økte med 27%, tapte Amazon 274 millioner dollar i tredje kvartal, med netto omsetning på 13,8 milliarder dollar, opp fra 10,9 milliarder dollar i samme kvartal året før.

I samme kvartal i fjor rapporterte Amazon en netto inntjening på 63 millioner dollar. Driftskostnadene økte fra 10,8 milliarder dollar til 13,8 milliarder dollar. Amazon tilskrev tapet til investeringene sine til LivingSocial.

Amazon kunngjør tap for første gang på 9 år og siterer iPad Mini i pressemeldingen

Det er også forståelig at den lave marginen og det høye volumet av Amazon-produkter påvirker inntektene. Selskapet er også sårbart for valutakurser, veksten i andre nettbutikker og svingninger i forbrukerutgifter. Under presentasjonen av resultater måtte Amazon ty til å sammenligne noen av produktene sine med den nye Apple iPad Mini …

For en tid tilbake rapporterte Jeff Bezos (administrerende direktør i Amazon) at Kindle-enheter (produkter laget av Amazon) selges til kostpris, i håp om at Amazon vil tjene på salg av applikasjoner og innhold.

Overraskende nok, i inntektspressmeldingen, vises en direkte sammenligning mellom Kindle-linjen og Apples iPad Mini. Dette sier de:

Sammenlignet med iPad Mini har Kindle Fire HD 8.9 funksjoner:

 • 193% flere piksler (2304000 piksler, mot 786432 piksler).
 • 56% flere piksler per tomme (254 mot 163).
 • Spill av filmer i høy definisjon (iPad Mini er en SD-enhet).
 • Bedre lyd takket være doble stereohøyttalere og Dolby Digital Plus.
 • Dobbeltbånd WiFi, med to MIMO + -antenner.
 • Det koster $ 30 mindre.

Sammenlignet med iPad Mini har 7-tommers Kindle Fire HD funksjoner:

 • 30% flere piksler (1024000 mot 786432).
 • 33% flere piksler per tomme (216 mot 163).
 • Spill av filmer i høy definisjon (iPad Mini er en SD-enhet).
 • Bedre lyd takket være doble stereohøyttalere og Dolby Digital Plus.
 • Dobbeltbånd WiFi, med to MIMO + -antenner.
 • Det koster 130 dollar mindre.

Det er absolutt en interessant tilnærming til en resultatrapport. I tillegg forklarer uttalelsen også Bezos ‘logikk om salg til kostpris:

”Fokuset vårt er å jobbe hardt for å tjene mindre. Selg enheter i nærheten av break-even point og selg mye sofistikert maskinvare til en veldig lav pris. “

Han sier tilnærmingen fungerer fordi $ 199 Kindle Fire HD er det første som selger produktet over hele verden gjennom Amazon, både når det gjelder omsetning og solgte enheter.

“De neste to mest solgte produktene over hele verden er Kindle Paperwhite og Kindle. Vi selger mer av hver av disse enhetene enn det fjerde mest solgte produktet i hele Amazon. Og vi har ikke begynt å levere vårt beste nettbrett ennå, 8,9-tommers Kindle Fire HD som kommer 20. november. ”

Uten tvil står Amazon overfor store utfordringer: det må konkurrere mot Googles Nexus 7, et nettbrett som er godt nok posisjonert til å gi Amazon en tøff kamp i 199 dollar-markedet.

På den annen side forventes Google å presentere 29. oktober en Nexus med en 10-tommers skjerm. Den enheten må åpenbart kjempe både mot iPad og Kindle Fire HD.

På toppen av det forventes det at andre PC-produsenter vil oversvømme markedet med dusinvis av Windows 8-nettbrett.

Uten tvil kommer vi til å ha julebord med veldig stort salg når det gjelder nettbrett.