Iberia bytter papir for iPad i hyttene til flyet

Iberia ville forsøke å spare drivstoff ved å erstatte vekten på papiret med letheten til Apple iPad

IPad når stadig flere hjørner av samfunnet vårt. Himmelen er et terreng som Apple-nettbrettet har erobret for lenge siden, men nyheten om at vi bringer deg i dag er nysgjerrig på to termer som a priori ikke ender opp med å passe godt: “iPad” og “lavere kostnader.” effektivt, Iberia søker å redusere kostnadene ved å introdusere iPad i flyene sineMen hvordan vil de gjøre det?

Angivelig har Iberia gjort det mulig for sine piloter å bruke iPads i hyttene på flyene deres, som har fått nytt navn “elektronisk flylommebok” Tidligere måtte all dokumentasjonen som pilotene trengte under flyreisen bli konsultert i tunge papirhåndbøker, nå er det håpet at iPad kan erstatte det stedet.

For å få et inntrykk av hvor tunge disse tekniske manualene kan være, anslår Iberia det de vil kunne redusere gjennomsnittlig 60 kilo per flyvning når de erstattes av iPads. Er denne manøvren lønnsom? Mye hvis vi tar hensyn til beregningene som er gjort av selskapet: introduksjon av iPads vil bety en besparelse på nærmere 150 000 euro per år bare ved å telle flåten på kort og mellomlang avstand.

Tilsynelatende ville iPad inkorporere en serie applikasjoner som ville tillate piloter å konsultere forskjellige data både før og under flyreisen på kartografi, flyhåndbøker eller de forskjellige beregningene som er nødvendige for start, cruise og landing manøvrer. Selvfølgelig må det også tas i betraktning at å konsentrere all denne informasjonen på en enhet så intuitiv som iPad vil gjøre det enklere for piloter.

Piloter vil kunne konsultere data som kartografi, flyhåndbøker eller forskjellige viktige beregninger for flyvninger på iPad

For øyeblikket, Iberia har bare utstyrt en av Airbus A321 med teknologien som gjør det mulig å bruke to iPad-er, en for sjefen og en for co-pilot. Tablettene forventes gradvis å nå resten av flyselskapets flyflåte.

ipad-uso-avion.jpg

Når de kommenterer ABC, mer enn 100 piloter har allerede fått teoretisk opplæring om hvordan du bruker alle funksjonene som tilbys av iPad, så det gjenstår bare for Iberia å motta klarsignalet fra myndighetene for å kunne begynne å bruke denne teknologien på sine flyreiser.

Hvor langt vil iPad gå?