contadores Skip to content

iCloud lagret data fra Safari-historikken din på iOS

Fra skaperne av “Apple spioner samtaler via iCloud” og fra “iTunes-sikkerhetskopier er enkle å hacke” kommer “iCloud lagrer Safari historiedata”. Og vi pynter det med et snev av humor fordi heldigvis er problemet løst, men det er en veldig alvorlig sak …

Et russisk utviklingsselskap av sikkerhetsprogramvare kalt Elcomsoft har funnet det Apple lagret historiedata fra slettede websider fra Safari via iCloud for mer enn ett år siden.

icloud-640x336

Elcomsoft har kunngjort en måte å hente ut slettet Safari-historie fra iCloud-plattformen, heldigvis Apple gjorde en innstilling for å rette opp dette problemet og fjernet alle poster over to uker gamle.

Fra Elcomsoft utfordret de nok en gang Apple:

Godt gjort Apple. Men likevel ønsker vi en forklaring. ”

iPhone-6-640x336

IOS og iCloud sikkerhet ble stilt spørsmål

Elcomsofts funn beskrev hvordan informasjon om slettede oppføringer i Safari-historien ble lagret i iCloud. Disse dataene inkluderte navn på websider, nettadresser og datoer for besøk.

selectively-delete-safari-history

Ifølge noen sikkerhetseksperter er det det en tydelig designfeil i skysystemet og ikke et Apple-plot for å samle inn data fra brukerne.

Alle selskaper som tilbyr nettskytjenester som lagrer brukerdata på servere, er lovpålagt å oppbevare visse slettede data på serverne deres i en viss periode.

safari-icloud

Som indikert av iDB, gjør en endring som Apple implementerte i Safari 9.1 og iOS 9.3, en hvilken som helst URL som er fjernet fra brukernes historie, til en måte å forhindre “snooping” (inntrenging). I mellomtiden, du kan enkelt løse dette problemet fra Innstillinger ved å deaktivere Safari-synkronisering på iCloud fra iPhone, iPad, iPod og Mac.