IMessage-kryptering tillater ikke å avskjære meldinger til FBI

Med ankomsten av iOS 5 inkluderte Apple sitt eget direktemeldingssystem eksklusivt forbeholdt iOS-brukere. Først var det bare mulig å sende meldinger mellom iPhone, senere ble iPad og alle de oppdaterte Mac-ene lagt til Mountain Lion. Systemet tilbyr virkelig ikke noe fra den andre verdenen, det sparer stabiliteten og kompatibiliteten mellom de forskjellige enhetene som utgjør økosystemet. I dag kunne vi se hvordan det er en veldig viktig funksjon bak iMessage, sikkerhet.

IMessage-kryptering motstår DEA-agenter og FBI

Tilsynelatende chattetjenesten til eplefirmaet gjør ting veldig vanskelig for alle de som prøver å avskjære meldingene deres, og dette ble ikke spesielt likt av politiet. Et dokument fra United States State Drug Agency (DEA) har påpekt at Apples meldingstjeneste inkluderer kryptering som ikke tillater å avskjære meldingene dine. Dette kom fram da byrået ba om en rettskjennelse om å utføre elektronisk overvåking av en mistenkt og fant ut at postene innhentet fra Verizon-selskapet manglet de samtalene som ble gjort gjennom iMessage.

I virkeligheten betyr ikke dette at det er umulig å avskjære meldingene, eller at Apple prøver å skjule informasjon for myndighetene, bare at teknologien som brukes er noe mer sofistikert sammenlignet med de andre, og det tar mer tid å tyde den. Analytikeren Christopher Soghoian forklarte at “det er mye vanskeligere å avskjære en telefonsamtale eller en SMS, enn en melding sendt via iMessage.” Han legger også til at å tyde dem ville kreve et “mann-i-midten” -angrep.

Byrået har også avslørt at selv om meldinger som utveksles mellom to Apple-enheter ikke kan bli snappet opp, er det mulig å gjøre det hvis en av de to enhetene tilhører et annet selskap.

På denne måten er en av hovedprioriteringene for FBI og DEA for dette året å fremme endringer i lovgivningen for å kreve at telefonselskaper skal innlemme en slags “tilgang” og dermed kunne aktivere elektronisk overvåking raskere. Dette tiltaket vil også omfatte sosiale nettverk, meldingsapplikasjoner og VoIP-tjenester.

Mens de nordamerikanske lederne planlegger hva de skal gjøre med forslaget, vil samtalene gjennomført i iMessage forbli private og utelukkende fra Apples domene. Selvfølgelig, og som antydet av bedriftens personvern, kan selskapet avsløre kundeinformasjon hvis det kreves av loven.

Del denne artikkelen med vennene dine på de viktigste sosiale nettverkene med knappene du finner på begynnelsen av den. Mange takk!