Instagram lanserer et klistremerke for å bekjempe mobbing

Instagram tilstreber å være et mindre aggressivt sosialt nettverk enn konkurrentene, og nå nytt klistremerke mot mobbing Det vektlegger igjen å støtte utsatte mennesker og skape et miljø med god sameksistens.

Klistremerket, designet for Instagram av artisten Leo Natsumeviser a åpen munn kaster hjerter, og bak det linjer i lilla, fuchsia og blekrosa. Vær en del av initiativet “Create Don’t Hate” (“Tro, ikke hater”) fra plattformen.

Klistremerket er Tilgjengelig for plassering på Instagram Stories, innenfor den brede samlingen av klistremerker som den har lagt til de siste årene, for eksempel det nylige klistremerket for å gi gaver til veldedighetsorganisasjoner.

Selv om uttrykket “mobbing” brukes i Spania og andre land spesielt med henvisning til mobbing, ser det i dette tilfellet ut til at fokuserer på mobbing på nettet generelt. Dette er et eksempel på hvordan det nye initiativet ser ut i Instagram Stories mot mobbing:

Bilde - Instagram lanserer et klistremerke for å bekjempe mobbing

Over illustrasjonen av åpen munn som sender hjerter vises en melding om “Trykk for å få mer informasjon”, som er det som tydeliggjør formålet med Instagram.

Dessverre forblir teksten velmenende, og inkluderer ikke noen koblinger der mobbeofre kan motta hjelp. Å være et globalt klistremerke, ville det være vanskelig for Instagram å finne ressursene som tilsvarer hvert land, men det vil utvilsomt være mer nyttig i kampen mot mobbing, eller andre typer.

Bilde - Instagram lanserer et klistremerke for å bekjempe mobbing

Til tross for at Instagram sletter regnskapet til de under 14 år, er det ikke noen få barn og unge på det sosiale nettverket, så en mer praktisk tilnærming til problemet med mobbing på skolen kunne ha vært bedre.

I alle fall er det tydelig at Instagram ser på som en prioritering opprettholde et sunt samfunn, der fornærmelser, trakassering og aggressivitet er ute.

Mens på Twitter-diskusjoner er fornærmelser og inhabilitet normen, og blant innholdet av lav kvalitet på Facebook, florerer det av falske nyheter, siden Instagram alltid har prøvd å begrense hva brukere kan laste opp, for å generere følelsen av “lykkelig sosialt nettverk” som kjennetegner det.

Klistremerke for historiene mot mobbing er ikke det første initiativet for å beskytte samfunnet. Nylig bestemte Instagram seg for å forby estetiske filtre, for eksempel de som tynne brukere, øker leppene eller fjerner rynker, fordi de kunne få dem til å føle seg dårlige om sin egen kropp og oppmuntre til kosmetisk kirurgi.

Illustrasjonen av den åpne munnen som sender hjerter genererer en positiv melding, så klistremerke mot mobbing av Instagram Stories er et prisverdig alternativ, selv om det er synd at selskapet ikke foreslår noen form for kontakt for ofre som ikke vet hvor de skal hen.

Hvorfor kommer Instagram Stories ut svart?

Hva synes du om dette nye klistremerket? Synes du at du burde ha et mer spesifikt fokus på mobbing i stedet for mobbing på nettet generelt?